Свіжі огірки, запашні абрикоси та ароматні дині з кавунами. У розпал сезону овочів і фруктів біля траси побільшало у місцевих тогровців. Вони пропонують "свіже" і "з власного городу", але довести це можуть тільки на словах.

Пані Людмила вийшла на пенсію 5 років тому, рівно ж стільки вже торгує біля дому у рідному селі Тараканів. Прямо біля траси.

Продаю все, натуральне, людей не обманюю. Кроме поцілунків і подяки нічого не маю поганого.

Розповідає, що часто товар купують у неї іноземці, проте, крім туристів продавчиня має вже і постійних клієнтів.

Знаєте я називаю шляхетне місце Тараканів. Я завжди люблю тут купляти, коли ми їздимо, - говорить покупець Олена.

Попри те, що продавчиня гарантує хорошу якість продуктів, зізнається, що документів на торгівлю та товар у неї нема. А їх таки треба мати, розповідають у Держпродспоживслужбі Рівне нської області.

В нас є рівненська регіональна лабораторія, яка може при зверненні будь-якого громадянина господарювання може звернутися в лабораторію, де будуть проведені всі лабораторні дослідження і буде виданий експертний висновок для даної продукції - чи це овочі чи фрукти, - розповідає начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ігор Козак.

Крім того, у області діє ще 5 районних лабораторій. Та все ж законною торгівля буде тільки тоді, якщо це дозволяють правила благоустрою населеного пункту. У самому Тараканові стихійна торгівля заборонена.

Дійсно такий факт має місце, однако кодексом не визначено... притягнути до відповідальності. Траса - підвищений рівень небезпеки, так і викидів цих газів, які будуть негативно впливати на ці продукти харчування на які здійснюється торгівля, - говорить старший інспектор відділу адміністративної практики Леонід Куріч.

За незаконну торгівлю з рук патрульні мають право штрафувати громадян на суму від 17 до 119 гривень. Чи довіряти продавцям на стихійному ринку - обираєте ви. 

Дивіться також: у Рівному виробляють натуральну косметику

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber