Що робити з культурною спадщиною, на що звертати увагу та як саме її популяризувати нині вивчають у Демидівській об’єднаній громаді. Для цього звернулися до місцевих жителів, аби ті взяли участь в опитуванні.

Ідея провести таке опитування виникла у місцевої влади спільно з ГО «Сприяння розвитку села» заради участі у проєкті «Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад», що реалізовується Агенцією з розвитку приватної ініціативи.

Як розповів начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Демидівської ОТГ Сергій Щербатюк, опитування проводиться в електронній формі серед жителів Демидівки.

- Ми не обмежуємось онлайн опитуванням, вже провели консультації з вчителями школи, краєзнавцями, представниками місцевих ЗМІ. Також до робочої групи залучають представників місцевої влади, бізнесу, - каже Сергій Щербатюк.

В результаті опитування буде створено план інтерпретації (комунікації) культурної спадщини смт Демидівка, що дозволить залучити грантові ресурси для залучення громадськості до управління спадщиною.

Координує процес представниця ГО Лілія Скальська, яка пройшла відповідне навчання з вивчення громадської думки та залучення місцевих жителів у подальшу реалізацію проєкту "Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад".

Роботу над планом розвитку культурної спадщини планують завершити до 15 лютого. Тож до 10 лютого приймають пропозиції від місцевих жителів.

ЗАПОВНИТИ АНКЕТУ

Читайте також: Міні-басейн та 3D окуляри: громади Рівне нщини опановують бюджети участі