Чи задумувалися ви, що ваша постіль може бути небезпечною для здоров'я. Про це свідчать дані вчених Нью-Йоркського університету. Вони вивчили чистоту постільної білизни і дізналися, що вона може стати розсадником жахливих мікроорганізмів.

 Вчені говорять, що постільна білизна - ідеальне місце для розмноження мікроскопічних грибів, які несуть ризики для здоров'я людини. Це відбувається, головним чином через те, що людина уві сні інтенсивно пітніє. Піт зволожує постільну білизну, що створює хороші умови для розмноження грибка.

Який одяг не можна носити: 5 речей, які руйнують енергетику

Вчені порахували, що пухові та синтетичні подушки за роки сну на них здатні накопичити в собі від 4 до 17 видів грибка. Серед вивчених грибків можна зустріти як ті, що живуть на людині, так і ті, які потрапляють в ліжко разом з грунтом, шерстю тварин і пилом.

Чим небезпечні ці мікроорганізми? Вони можуть викликати різні алергічні реакції: від нешкідливого чхання до нападів астми, подразнювати шкіру, впливати на появу акне і екземи. Тому, варто міняти постіль не рідше ніж 1 раз на тиждень.

6 помилок під час прибирання, від яких в будинку стає брудно