Ще 20-го листопада минулого року, громадські активісти перекривали трасу Київ-Чоп, неподалік Рівного. Тоді ж під час акції, один з активістів ніби-то наїхав на ногу начальника патрульної поліції області Сергія Мерчука. На автомобіль наклали арешт. Від цієї події пройшло 3 місяці, а слідчі дії ще не проводилися, тому активісти вимагають зняття арешту з авто. Тож чи підтримала їх Феміда, дивіться далі.

Близько 20-ти активістів прийшли до зали суду, аби підтримати Олександра Драгулю. Чоловіка звинувачують у тому, що він наїхав на ногу начальнику патрульної поліції Сергія Мерчука, ще 20-го листопада минулого року. Тому в Олександра вилучили авто на проведення слідчих дій, як речовий доказ. Однак, самому активісту не вручили письмове повідомлення про підозру.

Інший адвокат Олександра Драгулі, додає активіст купив цей автомобіль для роботи торговим агентом. А вже як три місяці не може працювати. До того ж машина на іноземній реєстрації і чоловік хоче встигнути розмитнити її до кінця пільгового періоду.

Однак, слідчий цієї справи Наталія Шадура, має свої аргументи.

Додає, автомобіль є речовим доказом у цьому кримінальному провадженні.

Та прокурор, який був присутній на засіданні наполягав на тому, аби суддя не оскаржив клопотання. Мовляв, арешт на автомобіль накладено обґрунтовано, тому рішення суду не має підстав для змін.

Однак після повернення з нарадчої кімнати суддя Олександр Красновський виніс рішення: ухвалити клопотання та скасувати арешт на автомобіль рівненського активіста.

Читатйте ще: Суд визнав прилад для вимірювання швидкості автомобіля TruCam - незаконним