Для наших читачів ми зібрали поради від тренерів, як відсвяткувати Великдень без втрат для здоров’я. Якщо ви слідкуєте за своєю фігурою, дотримувались посту або ж останнім часом сумлінно скидали вагу і не хочете після свят здивуватись цифрам на вагах, радимо уважно прочитати поради від фахівців.

Усі тренери, як не дивно, сходяться в порадах - не переїдати та не зловживати з алкоголем. Рекомендують їсти свіжі страви, не поєднувати кілька видів білка за один прийом їжі, пити воду та їсти більше зелені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки рівняни готові витрати на Великодній стіл та що готують?

Фітнес-тренер Ксенія Маркова рекомендує рівнянам більше рухатись та ретельно обирати розмір порції.

"Для кожного українця Великдень – це велике і довгоочікуване свято. Кожна сім’я готується до нього по-своєму. Хтось прибирає свій дім так, ніби ось має приїхати санстанція. Хтось починає на всьому економити, щоб на свято вразити гостей багатим столом. Але я раджу всім пам’ятати про своє здоров’я. Дуже багато людей дотримуються посту, або ж просто намагаються не їсти продукти тваринного походження. За певний період часу наш організм дуже швидко звикає до такого раціону і коли нарешті настає свято, ми відкидаємо свої обмеження і влаштовуємо собі «свято живота». При чому не в один день, а до тієї пори, поки в холодильнику не закінчиться домашня ковбаска, голубці і залишки майонезних салатів - каже тренер.

Для того, щоб не нашкодити своєму організму, я рекомендую пам’ятати всього кілька правил:
1. Їсти свідомо, не керуючись емоціями. Наприклад, з’ївши шматок калорійної свинини, задоволення триватиме не більше 5 хвилин, а біль і тяжкість у шлунку лишиться з вами на весь день.
2. Надавайте перевагу свіжим овочам та фруктам. Лишіть такі салати, як «олів’є», «шуба» і т.д. на Новий рік. Наприклад, раджу приготувати салат з шпинату, руколи, огірків, авокадо, перцю, помідорів чері, бринзи чи твердого сиру та додати насіння гарбузи і кунжуту. А заправити все рослинною олією. Така страва не тільки смачна і корисна, але і гармонійно виглядатиме на великодньому столі.
3. Ну і нарешті про десерти. Усі ми чекали того моменту, коли можна буде наїстись паски досхочу. Безумовно, це дуже смачно, але і випробування для шлунку. Спробуйте замінити паску різноманітними творожними випічками у вигляді пасочок або кексиків. Прикрасьте їх по –святковому.

І наостанок, пам’ятайте: якщо ви любите поїсти, любіть і відробляти. Не сидіть вдома, гуляйте, рухайтесь, грайтеся з дітьми, проводьте відпочинок активно і ваш організм обов’язково скаже вам «дякую».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки цьогоріч коштуватиме для рівнян Великодній кошик? (ВІДЕО)

Фітнес- тренер Генадій Мотлюк радить у першу чергу відмовитись від солодкого та жирного.


«Надавайте перевагу печеному м’ясу, рибі та овочам. Не варто їсти ковбаси та майонез. З алкоголю рекомендую хіба що сухе вино. Після такого набору страв, як показує досвід, хвилюватись за зайві кілограми не доведеться»


Тренер Іванна Хлопіцька
радить більше їсти в першій половині дня.


«У період Великодніх свят багато спокус, перед якими важко встояти. І не потрібно, просто варто підійти до всього з розумом. З’їсти те, що хочеться (наприклад, паску) в першій половині дня. Тоді у вас буде час, щоб ці калорії спалити. А в інших ситуаціях наш організм можна трохи обманути. Наприклад, копчені продукти замінити на червону рибу, авокадо, горіхи, оливки, які дадуть організму здоровий і нормальний рівень холестерину. Штучне і нездорове солодке я пропоную замінити солодкими овочами, ягодами (мороженими), медом. Це більш здорове джерело глюкози, яке дасть хороший настрій та енергію. Але не зловживайте і пам’ятайте, що продукти з високим вмістом глюкози варто змістити у в першу половину дня, а ближче до вечора лишіть легку білкову вечерю з салатом, який буде заправлений не майонезом, а оливковою олією. Але якщо вже не можете обійтись без майонезу, то зробіть його власноруч. Також не забувайте рухатись, щоб багаж калорій не залишився багажем жирових відкладень після свят. А от щодо алкоголю – кагор – не найкращий варіант для трапези. У ньому велика концентрація цукру. Замініть його сухим червоним вином.»


Отож, дотримуйтесь порад експертів, аби ваше свято вдалось, а здоров’я не постраждало. І пам’ятайте, що Великдень – це свято, коли як ніколи цінне спілкування та родинна атмосфера.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber