В Україні закінчується пільговий період розмитнення "євроблях". Після 22 лютого буде вдвічі дорожче. Рівненські митники кажуть, зараз у них гарячий період. Люди поспішають придбати авто за кордоном і намагаються встигнути його розмитнити по 0.5 ставки до середини лютого. Розлогіше, далі у сюжеті

Наталія Себа нещодавно розмитнила свою "Ауді". Встигла у пільговий період. Тепер її автівку не назвеш "євробляхою", адже вона вже з українськими номерами. Жінка каже, саме така модель "Ауді" в Україні їй обійшлася б значно дорожче.

Таких автовласників як Наталія, у Рівному вже багато. Митники кажуть, зараз у них гаряча пора.

Рівнянин Павло також хоче встигнути у пільговий період пригнати "євробляху" і розмитнити. Каже, вже довгий час їздить на одному й тому ж авто. Хочеться змін. Тим паче якщо є можливість зекономити.

Нагадаємо, в Україні 22 лютого спливає строк пільгового періоду, коли авто на єврономерах можна розмитнити, оплативши 50% акцизного податку. Митники кажуть, до закінчення даного строку, всі бажаючі всеодно не встигнуть.

Митники сподіваються, що в Україні продовжать пільговий період розмитнення "євроблях". Група народних депутатів запропонувала відтермінувати його до 23 травня 2019 року. Законопроект у залі Верховної Ради можуть розглянути вже наступного тижня.

До теми: 

Більше тисячі авто розмитнили на Рівне нщині

Розмитнення авто у Рівному: 8 500 - благодійний внесок чи альтернатива штрафу?