10 грудня на телеканалі (*Рівне 1*) у програмі (*"Без цензури"*) говорили на тему як розмитнити автомобіль на іноземній реєстрації і чи можливо це у Рівному? Гостями у студії були (*Володимир Питель*) - юрист, представник брокерської компанії та (*Ігор Козлинець*) - заступник начальника Рівненської митниці ДФС.

У прямому ефірі Ігор Козлинець роз'яснив, що це не благодійний внесок, а пряма норма закону до внесення змін у митний кодекс України № 2612, який підписав Президент. Ці зміни вступили в дію в поточному році.

Згідно пункту 9 примітки 3 частини 13 відомо, що протягом 180 днів з дня набрання чинності закону, громадянин України, який бажає переоформити транспортний засіб з митного режиму транзиту чи тимчасового ввезення, може за умови дотримання строків та умов використання транспортного засобу провести митне оформлення. Але при цьому він має внести добровільний внесок. Це є альтернативою штрафу для тих, хто порушив умови митних правил.

У свою чергу юрист Володимир Питель зазначив, що це є добровільна сплата, яка передбачена законом. Добровільна і обов'язкова для тих, хто порушив умови митного режиму тимчасового ввезення чи транзиту. Якщо водій не порушив закон, він має повне право не сплачувати цей внесок.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Чому рівненські "євробляхарі" не можуть розмитнити свої автомобілі? [ВІДЕО]

Повний випуск програми "Без цензури" дивіться тут.