Не дарма кажуть, що собака найкращий друг людини, адже це дуже вірні тварини.

 Але, виявляється, це не єдина заслуга чотирилапих друзів. Ознайомимося з дослідженням британських вчених університету Ліверпуля, які довели, що собаки здатні продовжити життя людині.

Ці домашні вихованці приносять величезну користь для здоров'я свого господаря. Вчені прийшли до такого висновку після проведеного дослідження, в якому вони оцінювали рівень фізичної активності у 646 дорослих і 46 дітей, які проживають в Західному Чешире, Англія. З цього числа людей у ??191 персони були собаки. Майже 64% власників чотирилапих друзів, гуляли по щонайменше 150 хвилин в тиждень, що перевищує середню тривалість прогулянок у тих, у кого немає вихованців. Також, під час вигулу собак, більшість людей не просто гуляли, а й займалися іншими формами фізичних вправ.

Читайте також: Шість гаджетів, які стануть непотрібними через 10 років

Виходить, що ті, у кого є собаки ведуть активний спосіб життя, що допомагає зберігати серцю його робочий режим, сприяють оновленню кровоносних судин, знижують рівень нездорового холестерину в крові, а також зменшують ризик інсульту та інфаркту.