395 кримінальних проваджень за фактами шахрайства. Саме стільки їх зареєстровано у правоохоронців Рівненщини. Найпопулярнішим видом є недобросовісні роботодавці, які пропонують хорошу роботу через інтернет. Але реалії не співпадають з обіцянками. Більше, далі у сюжеті.

Чимало груп у соцмережах наповнені інформацією про різні роботи. Зазвичай пропонують гнучкий графік, дистанційний заробіток або хороші гроші закордоном. Та є один нюанс: потрібно надіслати передоплату. А пояснюють це тим, що дані гроші - це певне страхування або ж гарантія того, що ви працюватимете. На гачок таких роботодавців попався і рівнянин Олександр Год.

Чоловік додає, приїхавши на місце роботи, їх поселили у старі кімнати з пліснявою, а умови зарплати різко змінилися.

Однак, свою правоту чоловік довести не зміг, адже працював неофіційно. У поліції кажуть, такі випадки у них не поодинокі. Наразі у правоохоронців області зареєстровано 395 кримінальних проваджень за фактами шахрайства.

Дивіться також: у Рівному членів ОВК "примусово" зробили клієнтами одного з банків (ВІДЕО)

Зазвичай, працедавці-шахраї маніпулюють ситуацією людей, які шукають роботу, кажуть психологи. Зачасту вони люб'язно підтримують розмову із своєю жертвою. А потім обіцяють золоті гори та стрімкий кар'єрний зріст, за мовляв 300 гривень, які ви надішлете на їхню банківську карту.

Жінка додає, щоб не попастися на шахраїв, потрібно ретельно обміркувати пропозицію. Дізнатися відгуки про роботу. Та в жодному разі не перераховувати передоплату.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber