Сьогодні з 10 ранку членів виборчих комісій 153 округу зібрали у приміщенні рівненської райдержадміністрації. Люди приїхали з районів, відпросились з роботи, аби отримати банківські картки, які виготовили для усіх учасників виборчого процесу. Люди до такого явища поставились двояко - дехто спокійно надав документи, а дехто розцінив це, як примусове членство у банку. Більше детально - у наступному сюжеті.

Поки наша знімальна група прибула на місце події, черги, як такої, у приміщенні райдержадміністрації не було. Однак, рівняни, які звертались на гарячу лінію нашого телеканалу, стверджували про сотні людей. Наш приїзд представники банку сприйняли негативно.

Читайте також: з 8 квітня можна агітувати за кандидатів у президенти

Як ми з’ясували, сьогодні та у четвер членам виборчих комісій 153 округу видаватимуть картки "Укргазбанку". Договір окружна комісія уклала з фінустановою, тому що на їх окрузі понад 4 тисячі членів комісій і розрахуватись з ними у якийсь інший спосіб було б важче.

Люди поставились до таких новацій по-різному.

До слова, свою роботу члени дільничної виборчої комісії виконують не безкоштовно. Усім учасникам процесу нараховують оплату за один або два дні роботи під час виборів (а це на сьогодні 537 гривень 88 копійок за два дні) і три члени ДВК отримують заробітну плату за весь час роботи в комісії. Також існує одноразова винагорода, але вона є не обов’язковою. А от як виплачувати ці кошти - готівкою чи через банк у законі чітко не прописано.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber