Шахраї ледь не пограбували рівнянку, дізнавшись лише код, який прийшов sms-кою. Зловмисники взяли швидкий кредит на суму 25 тисяч гривень. Однак, жінка вчасно отямилася і заблокувала свою платіжну карту, тому шахраям не вдалося зняти кошти. До слова, такий вид злочину є доволі популярний. Тож, як не попасти у пастку злодіїв, дізнавалася наша Дарина Гапонюк.

Днями рівнянка попала на гачок шахраїв. Жінка відмовляється показувати на камеру своє обличчя, з міркувань безпеки. Ми змінили її ім'я та голос. Розповідає, їй на телефон прийшла смс з кодом, після цього невідомі дзвонили і просили сказати вміст повідомлення. А надзвонювали так часто, що від люті жінка продиктувала код.

У такому випадку, людині необхідно одразу повідомити про це у поліцію. А також потрібно звернутися у свій банк та написати заяву, після чого отримати відмітку, що вона прийнята. Тоді банк зможе розпочати свою перевірку виконаної транзакції, - кажуть правозахисники.

У поліції кажуть, такий вид шахрайства доволі популярний. Адже, ледь не щомісяця до них звертаються постраждалі від цього злочину. Складність його в тому, що важко довести вину правопорушника. Бо люди добровільно переказують кошти на певний рахунок. Додають, зловмисниками часто є люди, які сидять в місцях обмеження волі.

А якщо, знайдуть підозрюваного у вчиненні шахрайських дій, його каратимуть за статтею 190 Кримінального кодексу України. Найсуворіші її санкції передбачають позбавлення волі на срок до 12-ти років з конфіскацією майна.

Автор: Дарина Гапонюк, Юрій Кобів та Назар Забейда

Дивіться також:

Як у Рівному святкують Міжнародний день "Дякую" [ВІДЕО]