11 січня відзначається всесвітній день "дякую" , який ще називають одним з найбільш ввічливим днем у році. Традиційно люди кажуть один одному теплі слова, дарують квіти. Психологи додають, слово дякую "дуже важливе, адже налаштовує на позитив та кращі взаємовідносини. Як часто рівняни висловлюють вдячність, дізнавалися наші журналісти.

Ще з дитинства нас навчають поводитися культурно та бути вдячними. Цій малечі в дитсадку всього 5 років, а вони вже знають чарівне слово "дякую".

Вихователі дитячого садочку розповідають, постійно навчають малюків християнської етики, любові до людей та життя в цілому. До слова "дякую" у дошкільному закладі відносяться по-особливому.

Психологи пояснюють, слова вдячності - невід'ємна частина нашого життя. Дякуючи за щось людина і сама почувається щасливою.

Ми запитали в пересічних людей, кому вони вдячні і за що.

Дорослим важко показувати свої почуття, емоції, тому вони рідше дякують, кажуть психологи. Додають, дуже важливо навчити себе бути вдячними за все, аби мати хороші стосунки з іншими та бути щасливою людиною.

Замість слів можна дякувати і обіймами, кажуть психологи. Головне, щоб це було щиро та від чистого серця. А от флористка Наталія впевнена, найкращий вияв вдячності - це квіти.

А для того, щоб обрати хороший букет, потрібно керуватися лише власним бажанням, та не зважати на сумнівний символізм.

Немає точної кількості "дякую", які має висловити людина за один день. Потрібно це робити стільки, скільки ваша душа забажає. Та психологи рекомендують не перестаратись, аби не втратити особливу силу слова "спасибі".

Автор: Анастасія ФЕЩУК, Володимир ЗАХАРОВ, Владислав КРУГЛЯК

Дивіться ще: 

Чому вітрянка, кір, краснуха небезпечні для дорослих рівнян? [ВІДЕО]