Шість годин перерви і депутати Рівнеради продовжили свою роботу. Кадрові питання, а саме - хто очолить постійні депутатські комісії змусили міських обранців посперечатися між собою і врешті-решт знайшли спільну мову. Тільки от, як то кажуть "за бортом" залишилися три політичні сили. Їм не дісталися ні топові комісії, ні звичайні. Про перепитії новообраних обранців розкаже наша Інеса Пославська.

Шість годин знадобилося новообраним міським обранцям, щоб дійти спільної згоди - хто входитиме та очолюватиме постійні комісії. Розпочали роботу о 10-й годині. Після численних перерв - таки вирішили. Озвучують пропозиції. Один з депутатів стверджує, що його внесли не в ту комісію, яку хотів.

Залишили як і було. Депутати підтримали склад комісій. До слова, депутаті цієї каденції працюватимуть у 6-ти комісіях, а не 8-ми як було раніше. Оскільки дві об'єднали з іншими. Перед оголошенням голів комісій - міські обранці взяли перерву. Далі міський голова - оголошує склад.

Фракція "ГОЛОС", яка не очолюватиме жодну з комісій - бере перерву. Після повернення, депутати, які залишились "позка бортом" висловились.

Однак депутати не прийняли таку пропозицію. Голосують пакетом. 29 з 38 присутніх - за. Очолить комісію регламенту та освіти, яку об'єднали в одну представник від "Європейської солідарносіті Тарас Обоїста. Чоловік працював у школі 15 років. Був вчителем історії та позашкільних гуртків.

У складі цієї ж комісії і керівник міського управління освіти Василь Харковець. Його кандидатуру, за словами новообраного голови

Бюджетну комісію очолив депутат "Європейеської солідарності" Павло Алексєвич, представниця цієї ж фракції ТамарА ТИМОЩУК, комісію з транспортну депутатка "Рівне Разом" Катерина Марчук. Земельну та архітектури - Маріан Года. А медичну - представник ВО "Свобода" Юрій Осіпчук. Минулої каденції також очолював цю комісію, а також був керівником обласного управління охорони здоров'я.

А от імена заступників міського голови Рівного Олександра Третяка громадськість дізнається 10 грудня на наступному сесійному засіданні.

Читайте також: Як депутати Рівнеради готувалися до сесії?