Стартують - повільно. Новообрані депутати Рівнеради ніяк не можуть домовитись щодо голів постійних комісій. Сьогодні друге пленарне засідання розпочали і одразу взяли перерву на 15 хвилин. Після неї - другу. А потім третю - аж на 6 годин. Бо не можуть домовитись між собою. Інеса Пославська бачила як все було.

З хорошим настроєм та поспішаючи новообрані депутати збираються на сесію Рівнеради. У порядку денному три запитання. Найголовніше - обрання голів постійних комісій. Для більшості - це перша каденція, тому кажуть - готувалися.

Готувався і новообраний секретар Рівнеради, який, до слова, на першому сесійному засіданні читав подяку з листочка.

Додає, дослухається до свого попередника.

Сесію розпочали. Віктор Шакирзян заявив про свій вихід з фракції "Рівне Разом", оскільки він тепер обіймає посаду секретаря. Міські обранці порядок денний затвердили і одразу ж взяли перерву.

Тільки от брати перерву повинен голова тої чи іншої фракції.

Далі - як того вимагає регламент - озвучив голова фракції. Перерва 15 хвилин затягнулася на півгодини. Міські обранці не могли домовитись між собою, хто входитиме та очолюватиме постійні комісії. До слова, якщо минулого скликання депутати працювали у 8-ми комісіях, то обранці цієї каденції - скоротять до 6-ти. Дві комісії об'єднають з іншими.

Перерви забракло, аби вирішити ці питання. Оголошують ще одну. Цього разу аж на 6 годин.

До слова, найбільш ласими для міських обранців комісії: бюджетна, охорони здоров'я та земельна. Саме тут, очевидно, і камені спотикання.

Читайте також: На сесії Рівнеради оголосили перерву, бо депутати не можуть домовитись