Проти керівниці Рівненського ЦНАПу розпочали вже друге службове розслідування. Нагадаємо, в липні службове розслідування по Наталії Хомич завершилось винесенням їй догани. Тоді до такого рішення прийшла спеціальна комісія та рекомендувала міському голові Олександру Третяку його підписати. Сама ж Наталія Хомич розповідає,і попереднє розслідування і теперішнє є необґрунтованими. А все що відбувається - це брудні підкилимно-політичні ігри. Нині ж очільницю відсторонили від роботи на час службового розслідування. Сьогодні відбулося засідання спеціальної комісії. У чому на цей раз звинувачують керівницю ЦНАПу далі розповість Павло Невесенко.

Зала засідань виконавчого комітету Рівненської міської ради. На імпровізованій лаві підсудних керівниця Рівненського ЦНАПу Наталія Хомич. По обидві строни сидять члени комісії, що проводить службове розслідування розслідування по очільниці установи. Відповідне розпорядження про його початок було підписане 23 вересня. Причиною - стали чотири скарги від клієнтів ЦНАПу за неякісне надання послуг. Перед початком засідання Наталія Хомич клопотала у комісії, аби на засідання були запрошені скаржники. Втім її прохання не задовільнили.

Очільниці ЦНАПу, яка на час розслідування відсторонена від посади видалося дивним, що чотири скарги надійшли всі одразу і заявники не вказали зворотні контакти. Тому вона й хотіла запросити цих людей на засідання комісії.

Потому члени комісії починають розглядати самі скарги від громадян. Одна з них від чоловіка, який нарікає, що йому відмовили у зняття з реєстрації місця проживання.

Натомість на цю скаргу Наталія Хомич відповідає, що даний чоловік впринципі не міг отримати дану послугу. Пояснює чому.

Виникло чимало питань у членів комісії щодо електронної черги та зокрема чеки , які отримують люди. Запитували у Наталії Хомич чому людир довго стоять у черзі чекаючи ту чи іншу послугу. А у заступника міського голови Рівного Ігоря Кречкевича виникли запитання, щодо звіту та самої системи електронної черги.

Наталія Хомич розповідає, що члени комісії просто не розуміють структуру роботи ЦНАПу. Чимало запитань викликала система електронної черги та програмного забезпечення установи. Очільниця ЦНАПу більше години пояснювала усі нюанси. Робила це подекуди дуже емоційно. Втім її аргументи комісія чути не дуже хотіла.

В одній зі скарг йшлося про те, що чоловік чекав своєї черги дуже довго і помічав як інших людей брали позачергою. Начальниця відділу ведення реєстру територіальної громади Ірина Наворинська розповідає навіть при великому потоці людей максимальна тривалість очікування може бути не більше 25 хвилин, а не годину як йдеться у скарзі. Приймають людей лише по чекам, а позачергово можуть прийняти лише в одному випадку.

Ми вирішили запитати у відвідувачів Рівненського ЦНАПу чи задовільняє їх якість надання послуг в установі і чи довго вони очікують своєї черги.

Вже завтра відбудеться фінальне засідання комісії. Її результат доволі прогнозований - винесення вже другої догани. Нагадаємо, в липні проти Наталії Хомич вже проводили розслідування. Її звинувачували в тому що не хотіла порушувати закон і впливати на роботу держреєстраторів. Тоді Наталія Хомич назвала це абсурдом. Очевидно навіть абсурдність ситуації не зупиняє нинішню владу, коли у крісло керівника ЦНАПу варто посади свою людину по партійній квоті. Наталія Хомич розповідає, що так просто не здасться перед забаганками та підкилимними іграми нинішньої влади та оскаржуватиме усі рішення щодо неї у суді.

Читайте також: Відрядження за океаном: голова Рівненської облради хоче компенсацію з бюджету