фото ілюстративне
Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику від розповсюдження китайського коронавірусу з «високого» до «дуже високого».

Це найвищий рівень ризику в градації Всесвітньої організації охорони здоров'я. При цьому ВООЗ зазначає, що епідемію ще можна зупинити, якщо перекрити шляхи поширення вірусу, передає ВВС. 

Голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус підкреслив, що страх і дезінформація є найбільшими проблемами, які необхідно подолати.

Керівник програми охорони здоров’я з питань надзвичайних ситуацій ВООЗ Майк Раян підкреслив, що коронавірус не став глобальною пандемією.

«Якщо ми скажемо, що існує пандемія коронавірусу, ми визнаємо, що кожну людину на планеті зачепить цей вірус. Однак ці дані не підтверджуються», — пояснили у ВООЗ.

До слова, випадки зараження коронавівірусом відзначені вже в більш ніж 50 країнах. За останніми даними, в світі заражено цим вірусом більше 80 тис.людей.  Приблизно 2,8 тис. осіб - померло, переважна більшість з них - в китайській провінції Хубей.

Раніше ми повідомляли, що українка заразилася коронавірусом в Італії.