Це перший випадок зараження коронавірусом Covid-19 серед українців. Його підтвердили в Італії вчора, 26 лютого. 26-річна українка приїхала з Ломбардії, де зафіксували спалах хвороби, до батьків на південь країни.

 У молодої українки з регіону Кампанія аналіз виявив небезпечний коронавірус. Це підтвердив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев

У Неаполі два випадки підтверджено на інфекцію. Одна з двох – українка, 26 років, працює на півночі в Кремоні, приїхала на південь. Провідувала батьків в Чіленто у Салерно, позитивний результат на коронавірус має бути остаточно підтверджений клінікою "Спаланцані" в Римі, – наголосив Погорельцев.

Голова муніципалітету Монтано-Антілія Лучано Трівеллі у фейсбуці опублікував відеозвернення, у якому розповів наступне:

  • Кілька днів тому 26-річна українка прибула до села Абатемарко.
  • Вона скаржилася на слабкість і в супроводі своїх батьків ввечері 25 лютого звернулася до лікарні.
  • Тест на Covid-19 дав позитивний результат в лікарні у Неаполі, але його ще мають підтвердити в Римі.
  • Зараз українка перебуває в ізольованій палаті під наглядом лікарів.
  • У карантин відправили її батьків та усіх, хто, ймовірно, з нею контактував.
  • Українка, у якої виявили Covid-19, живе та працює в Кремоні – це на півночі Італії у Ломбардії, де якраз і зафіксували найбільшу кількість хворих на коронавірус.

В Монтано-Антілія вона приїхала до батьків. Цей муніципалітет розташований у південному італійському регіоні Кампанії, за понад 700 кілометрів від Кремони, - повідомляють на сайті 24tv.ua.

Читайте також: Не забирають, дезинфікують і навіть п'ють 100 грам для сміливості: рівняни бояться посилок з Китаю