У Рівному на вулиці Енергетиків сьогодні збунтувалися люди. На протест вони вийшли через дитячий майданчик, який хотіли просто знести. Демонтувати єдине місце для відпочинку малечі, хоче новий власник ділянки. Принаймні так стверджували місцеві.

Це дитячий майданчик неподалік кладовища «Нове». Сьогодні його намагалися демонтувати. На території повалена гойдалка та спецтехніка. Також приїхала поліція.

Я йшла по своїх справах і побачила, що вже демонтований мотоцикл і йшла подивитися, що ту робиться, - говорить Тетяна Крестинська.

Грається тут малеча з усіх прилеглих будинків, бо іншого місця немає, кажуть люди. Проте що майданчик будуть демонтовувати, ніхто не повідомляв.

Попереджень ніяких не було. Ні вивісок, ні табличок, нічого. А вони кажуть, що давали нам місяць часу аби ми звідси пішли. Ніяких попереджень не було. Це єдине місце, де дітки граються і можуть розважитися, - розповідає рівнянка Олена.

Дитячий майданчик тут звели у 2006 році. Раніше на цій території було звалище сміття, кажуть місцеві мешканці.

Тут раніше була свалка мусору, де мешканці , які тут проживають виносили сміття, його тут вирівняли і зробили майданчик. Я думаю немає права ніхто тут заволодіти цією територією, краще нам ще хай волейбольне поле для дітей поставлять.

Як виявляється демонтажні роботи розпочала Великоомелянська сільська рада. Адже саме вона є власником споруд, які знаходяться на дитячому майданчику. А от земельна ділянка належить іншій людині.

Управління трансгаз є власником цих споруд, які розташовані на цій ділянці вони звернулися до нас, щоб отримати ці об'єкти у комунальну власність, адже територія на якій розташоване - це все Великоомелянської сільської ради. Згодом почав телефонувати власник земельної ділянки, щоб ми її звільнили, бо він планує проводити тут будівництво, - розповіла заступник голови Великоомелянської сільської ради Алла Карпюк.

В результаті, конфліктну ситуацію вдалося владнати. Власник земельної ділянки погодився почекати півроку аби дитячий майданчик перенесли в інше місце.

Сказав громаді, що перший півроку ніяких робіт там проводити не будуть і дитячий майданчик може стояти , але за цей час я буду їх просити аби вони підготували собі місце, куди його перенести - цей дитячий майданчик, - каже власник земельної ділянки Олександр Бойчук.

Гойдалку, яку повалили, знову поставили на місце. Тому поки малеча має змогу відпочивати та гратися на дитячому майданчику.
 

Дивіться ще: кровопивці атакують: на Рівне нщині аномальна кількість комарів

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber