фото ілюстративне
Мешканців області атакують комарі. Дощі і спека спровокували нашестя комах. Рівняни скаржаться на велику їх кількість та болючі укуси. Найбільше потерпають діти. В аптеках на протикомарині засоби справжній ажіотаж. І водночас вже дефіцит. Ми поспілкувались з лікарями аби дізнатись, як вберегтись від комариних укусів. Більше далі у сюжеті

Дощі та різка спека спровокували на Рівне нщині нашестя комах. Вони повсюди: у лісі, парках, біля водойм та просто на вулицях Рівного. Комарі ненаситні тому кусають нещадно, розповідають медики. Потерпілих, від укусів комах цьогоріч збільшилося в рази.

На даний час ми спостерігаємо збільшення пацієнтів. Надаємо їм допомогу, а також відправляємо до інфекціоніста та алерголога, - розповідає терапевт Яна Гриневич.

Зараз настав пік комариного сезону, тому дрібні комахи буквально не дають спокою рівнянам, додають медики.

Зараз люди страждають на укуси. Досить багато людей звертається. Є місцеві препарати, якими можна змазати укуси. Можна прикласти банально лід, - говорить головний експерт з клінічної імунології Наталія Козлюк.

Уникнути укусів комарів можливо за допомогою спеціальних препаратів. Вирушаємо до аптеки. Цікавимось скільки коштують диво засоби від комариної напасті.

Є аерозолі є креми, є як дорослі так і дитячі. Існують і ті що приймають після того як вже існує проблема. На цьому тижні багато людей звертається за засобами проти комах. Від 20 до 100 гривень, різна цінова категорія, - говорить фармацевт Олена Рева.

Медики кажуть, засоби, які відразливі комахам - це також валеріана, камфора та чайне дерево. Одягати радять світлий одяг, сорочки із довгими рукавами та довгі шкарпетки.  

Читайте ще: на Рівне нщині продовжують будувати амбулаторії

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber