2020 - високосний рік. Це рік в якому до звичайних 365 днів додається ще один день. За народними спостереженнями існує багато прикмет та заборон пов'язаних з цим роком.

Високосний рік настає один раз на чотири роки. Та за народними спостереженнями, у цей рік існує безліч заборон і забобонів.

Справді 2020 рік - це є високосним роком, але ми повинні пам'ятати і хотілось би заспокоїти всіх православних вірян, що ніякого впливу він на людину не має. І тому будь які дії пов'язані з будь-яким острахом по відношенню до високосного року є марновірством і якщо ми віримо в Бога, то ми повинні пам'ятати, що все - це інше відходить на інший план і це не повинно володіти нами, а ми навпаки повинні володіти, і в цей день, який на один є день більше в році, навпаки творити більше добрі діла, - розповідає клірик Свято-Покровського собору Петро Мартинюк.

У високосний рік статистика укладання шлюбів знижується, кажуть у профільному управлінні.

Перед високосним роком, перед 2016 роком, 2015 було зареєстровано 8000 шлюбів. Тому можна зробити невеличкий висновок, що все ж такі наші молоді побоюються цього високосного року, а тому наперед перед високосним одружувалися хто планував, то зробили - це скоріше, така тенденція є, - каже в.о. начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Львів Оксана Сальчук.

Проте, священнослужителі радять не дотримуватися забобонів, у тому числі і про заборону на шлюб.

Власне в 2020 році ніяких обмежень, які пов'язані з високосним роком не має, щодо вінчання. Це звичайні людські забобони, марновірства до яких ви не повинні впадати, якщо ми є православні віряни і тому повинні жити по-православному, - говорить клірик Свято-Покровського собору Петро Мартинюк.

Астрологи ж прогнозують, що рік, хоч і високосний, але вдалий для створення сім'ї.

Астрологія відноситься до цього більш професійно, все залежить від гороскопу року, от наприклад переді мною гороскоп року, де сім'я,сімейність, відносини, партнерство в цьому році дуже хороші, - говорить астролог Вітторіо Маджестік.

Ми запитали у пересічних рівнян чи вірять вони у прикмети високосного року.

Ну я не знаю, казали колись батьки і так я чув, що якби на високосний рік, то не добре кажуть, наскільки я знаю, а Бог його знає, що добре, якщо взаємне кохання, то буде і високосний рік все добре.

Психологи ж стверджують, що збуваються лише ті прикмети у які ви вірите, тому не варто звертати увагу на різні забобони. 

Дивіться також: магічні цифри та білий щур, що підготував Новий рік для рівнян