2020. Рік з цими символічними цифрами, вже на порозі. За східним календарем, це буде рік білого металевого Щура. Це хитрий звір, але водночас наполегливий. Тому астрологи радять ретельно обдумувати кожен свій крок, аби задобрити гризуна.

Символ Нового року уже завітав до Рівного. На одному з рівненських порталів виклали відео, де головний символ наступного року розгулює містом.

За східним календарем, 2020 рік прийде під знаком Білого Металевого Щура. Саме ця тваринка відкриває новий цикл і дванадцятирічне коло китайського місячного календаря. Тому зустріч цього Нового року задасть темп розвитку усім вашим починанням на наступні 12 років.

Я бачу знаю, що усі дивляться, що це буде 2020 дуже цікава комбінація цих цифр. Вона справді цікава, справді задає великі можливості для цього року. Але для цього потрібно, якщо їх об'єднати разом ми отримаємо 4 - це імператор, тобто бути імператором, бути творцем своєї долі в цьому році. Бути напористим, бути сильним, ініціативним і так далі. Цей рік буде любити тих, хто знає чого хоче, має якісь конкретні цілі і буде їх досягати, - розповідає астролог Вітторіо Маджестік.

У рівненському зоопарку розповідають, що на щурів можна не тільки дивитися у клітках, але й навіть тримати дома.

Це дуже активні, цікаві тварини, дуже розумні, дуже хитрі і дуже довго живуть порівняно з іншими гризунами. Тривалість їхнього життя становить від 3 до 5 років в залежності від умов утримання. Вони є також хорошим другом для людей, які тримають їх як домашніх улюбленців. Так як вони були одомашнені у 18 столітті ці тварини, тому їм притаманно бути другом, - каже завідуюча відділу віварії та домашні тварин Катерина Лесик.

Тримає вдома гризунів рівнянка Наталія. Має їх чотири. Каже, щурі у неї є домашніми улюбленцями вже біля 30 років.

Те що він щурик він відповідає своїй назві. У нього більше ніж у інших гризунів є ось такі ж привілеї, що вони ручні, вони граються, вони знають хазяїна. По-перше, криса вона як собака, вони навіть по породі ідуть як собаки і коти. Тобто вони знання мають. Я не можу сказати, що криси краще, а собаки гірше, вони ідуть на одному рівні, - розповідає власниця гризунів Наталія.

Рівняни, з якими нам вдалось поспілкуватись, вдома щурів не тримають, але от те що 2020 буде роком білого металевого щура - знають. Кажуть, прикро що нині немає снігу. Погода трохи пригнічує новорічну атмосферу.

Ну головне, щоб мир був, щоб ми тягнулися до Європи, щоб люди були між собою не злі.

Рік Білого Металевого Щура настане не 1 січня, а 25. Саме тоді древній символ періоду вступає в свої законні права. До слова, експерти не радять зустрічати цей рік у жіночій компанії, або на самоті. 

Дивіться також: у Рівному придумали, як убезпечити містян від великих собак