Сьогодні на перехресті вулиць Дубенської-Макарова офіційно відкрили рух автотранспорту. Нагадаємо, три місяці тому на цій ділянці розпочали будівництво кільця. Загальна вартість об'єкту понад 28 мільйонів гривень. Та роботи тут ще не завершились. Що зробили та над чим ще доведеться попрацювати - у наступному матеріалі.

Кінець заторам у Рівному. Вже за декілька хвилин рух автотранспорту перехрестям вулиць Дубенська-Макарова офіційно відкриють. Тривають останні приготування. Наносять дорожню розмітку. Працівники поліції і надалі розвертають водіїв.

І поки проїзду немає на дорозі дітвора. Випробовують дорожнє полотно на велосипедах та самокатах.

На перехресті починають збиратись місцеві жителі. Вони чи не найбільше очікували на відкриття проїзду на перехресті.

Згодом приїздить і очільник Рівного Олександр Третяк. Спілкується з місцевими. Вони вперше дізнаються, за чий кошт бенкет.

Потім риходить і секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. Після міцних рукостискань останнього з присутніми до мікрофона підходить Олександр Третяк. Незважаючи на "червону" зону та чималу кількість людей, у лікарнях влаштовує так звані невеликі урочистості.

А згодом зовсім без помпезності, допоки інші водії стоять у заторі, першим зі знімальною групою одного із місцевих телеканалів їде перехрестям.

А ось так перехрестя вулиць Дубенської - Макарова виглядало три місяці тому. Довгий час точилися дискусії, що зробити на цій ділянці, спочатку на Т образному перехресті хотіли встановити світлофор, потім облаштувати турбо кільце і вже згодом вирішили обмежитись кільцем. Усе заради того, аби цю ділянку зробити її менш аварійною.

А ще однією з проблем на перехресті було підтоплення під час великих злив. Автомобілі зупинялися. На відремонтованому перехресті цього більше не буде, кажуть спеціалісти. До того ж основні роботи таки вдалося завершити за три місяці. Впродовж яких місто тонуло у заторах.

А село Велика Омеляна потопало у чималій кількості транзитного багатогабаритного транспорту. А поруч школа та садок.

Відкриття реверсивного руху під час ремонту теж не відбулось. Тоді в управлінні капітального будівництва Рівного переконували рух авто хоча б однією смуою призведе до збільшення термінів виконання робіт. Тож пишність відкриття обласні чиновники вважають зайвою.

Нині роботи виконані на 80 відсотків.

Люди, які працюють та живуть поруч хоч і радіють відкриттю масштабного обєкту та сподіваються, що асфальтне покриття, яке зруйнували під час будівництва на тротуарах таки відновлять. Між тим, будівництво кільця мало обійтися місту у 28 мільйонів гривень. Та ця сума, ймовірно, зросте. Через коригування проєкту вже під час робіт.

А ось водії радіють.

Наступним подібним об'єктом, який планують побудувати у Рівному, це кільцева розв'язка на вулиці Курчатова неподалік села Колоденка. 

Читайте також: Тепло є, а батареї холодні: багатоповерхівка у Рівному досі без опалення (ВІДЕО)