На Рівненщині, незважаючи на воєнний стан, відновлена робота на об’єктах будівництва.

 Про це інформує Управління Держпраці у Рівненській області.

Виконання будівельно-монтажних, покрівельних, опоряджувальних робіт неможливе без застосування технічних засобів, зокрема вантажопідіймальних кранів, лебідок для підіймання вантажів, колисок для підіймання працівників – як приводних, так і за допомогою кранів.

Досвід попередніх років показує, що однією з характерних причин настання нещасних випадків та аварій на виробництві є незадовільний технічний стан обладнання, наявність дефектів, пошкоджень та несправностей, котрі могли бути виявлені та усунені при умові своєчасного проведення технічних оглядів.

Технічний огляд - це комплекс робіт з контролю технічного стану, що здійснюється з використанням органолептичних методів і засобів вимірювальної техніки, та випробування устатковання, що проводяться у строк, у випадках, та в обсязі, визначених нормативно-правовими актами з охорони праці, організаційно-методичними та експлуатаційними документами.

Після технічного огляду фахівець, який його провів, робить відповідний запис у паспорті (іншому експлуатаційному документі) устатковання про результати технічного огляду, дозволені параметри експлуатації і строк наступного технічного огляду, зазначає своє прізвище, ім’я та по батькові, номер та строк дії посвідчення експерта, засвідчуючи запис підписом.

У разі проведення позачергового технічного огляду у паспорті (іншому експлуатаційному документі) устатковання зазначається причина його проведення.

Управління Держпраці у Рівненській області наголошує!

Експлуатувати машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки, що не пройшли технічний огляд у встановленому порядку діючими законодавчими та нормативно-правовими актами з охорони праці заборонено.

Управління, в межах компетенції, надає консультації та проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу за телефоном (0362) 63-34-51, електронна пошта 17_rivnenska@ukr.net.

Читайте також: З 24 лютого рівненська митниця перерахувала до бюджету 1,5 млрд гривень