У місті Здолбунів зловмисник посеред білого дня із пневматичної гвинтівки застрелив цуценя, а ще одне — поранив. Його особу встановили поліцейські. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

 На спецлінію 102 близько 18:30 10 серпня надійшло повідомлення від здолбунівчанина, що невідомий чоловік на вулиці Кутузова стріляє в собак. На місце події негайно прибув екіпаж групи реагування відділення поліції №6 (м. Здолбунів) Рівненського районного управління поліції, але «стрільця» вже не було. За описом, який надали очевидці, поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 46-річний місцевий житель.

Натомість на місці події поліцейські виявили загибле цуценя, якому близько двох місяців, а ще одне — лежало поранене неподалік. Слідчий здолбунівського відділення не гаяв ні хвилини: одразу зателефонував до знайомої волонтерки, яка викликала ветеринара. Потерпілого чотирилапого обстежили у ветклініці, де за допомогою рентгену виявили кулю та надали необхідну допомогу. Зловмисник зізнався у скоєному та пояснив «собаки його дістали». Пневматичну гвинтівку, заховану на околиці міста під деревом, слідчий вилучив. Тіло цуценяти відправили для проведення ветекспертизи, за результатами якої вирішуватиметься питання про повідомлення 46-річному здолбунівчанину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, вчинене відносно двох тварин).


 

Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: На Рівненщині судитимуть чоловіка за систематичне домашнє насильство