Із початку 2021 року поліцейські області склали майже три тисячі адміністративних протоколів та відкрили 77 кримінальних проваджень за вчинення домашнього насильства, із яких 38 — скеровані з обвинувальним актом на розгляд суду.

Слідчі відділення №1 (м. Рівне) Рівненського РУП повідомили про підозру 26–річному жителю Рівненського району у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 126-1 Кримінального кодексу України, а матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду. По допомогу до поліції потерпіла жінка зверталася чи не щодня. З боку чоловіка на адресу цивільної дружини постійно лунали образи, погрози, а подекуди кривдник вдавався і до стусанів. Усе це відбувалося на очах двох спільних малолітніх дітей. Попри неодноразове притягнення порушника до адмінвідповідальності, зокрема і винесення термінового заборонного припису, на шлях виправлення той не став та продовжував вчиняти домашнє насильство до рідних. Тож тепер за свої дії нестиме кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — до двох років позбавлення волі. Крім того, у рамках проведення превентивної роботи дільничні, поліцейські офіцери громад, інспектори групи реагування патрульної поліції, ювенальні та патрульні поліцейські області склали 2914 адміністративних протоколів за статтею 173-2 КУпАП, 711 із них — повторно. За результатами розгляду повідомлень винесено 571 терміновий заборонний припис, а двох жінок доставили до притулку для осіб, постраждалих від домашнього насильства.

 

Поліцейські звертаються до громадян: якщо ви стали жертвою чи свідком насильства – не мовчіть та обов’язково звертайтесь до правоохоронних органів.

Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також: На Рівненщині судитимуть членів злочинної організації