3 мільйони гривень на флагшток і прапор. У Рівному пред будівлею облдержадміністрації та облради хочуть встановити 50-метровий флагшток, на який почеплять прапор площею 70 квадратних метрів. Чи потрібен Рівному прапор за такі гроші, дізнавався Ілля Томашевський.

На майдані Просвіти, прямісінько перед будівлею облдержадміністрації та обласної ради найближчим часом може з'явитися флагшток розміром з вісімнадцятиповерхового будинку та прапор у 70 квадратних метрів. Цю ідею запропонували у офісі Президента, як символ об'днання усіх міст.

На останній сесії обласної ради, яка відбулася 11 березня, депутати підтримали зміни до бюджету. Серед них і фінансування важливих об’єктів, які отримають кошти з державного бюджету. Це 2 з половиною мільони гривень на обласний госпіталь ветеранів війни. По 2 мільони 4 тисяч гривень на приймальне відділення обласної клінічної лікарні та універсальну наукову бібліотеку. І пона 4 мільйони гривень на реконструкція Міжнародного аеропорту «Рівне». Окрім того, обговорювалося і питання флагштоку.

Про важливість і доцільність цієї архітектурної пам'ятки ми спитали у пересічних рівнян. Більшість з них відповіли, що за ці кошти, не встановлювали б флагшток та прапор. Тож ми запитали, на що вони витратили ці гроші.

Встановити флагшток і прапор перед будівлею обласної влади планують у всіх містах до 30-річчя Незалежності України. Крім того, поряд із флагштоком у майбутньому планується спорудження Меморіалу Героям Небесної Соті та Воїнам АТО.

Читайте також: Дочекалися: на Рівненщині спрямують гроші на два освітні довгобуди