На Рівненщині спрямують гроші на два освітні довгобуди. Це 11 березня вирішували на черговому засіданні Рівненської обласної ради. Цьогоріч державні кошти спрямують на будівництво двох шкіл області: однієї на півночі, іншої - на півдні. Цепцевицький та Борбинський навчальні заклади. Відтак, депутати обласної ради розподілили 90 мільйонів гривень, підтримавши зміни до обласного бюджету на 2021 рік. Подробиці розповість Яна Євтушок.

Роки йдуть - обіцянки залишаються. Вже 4 роки педагоги Цепцевицької школи, що на Сарненщині, чекають доки збудують заклад. Відтак, зараз вчителі змушені навчати дітей в коридорі, їдальні або де доведеться. Бо не мають іншого вибору. Школа переповнена учнями вдвічі. Діти навчаються в три зміни.

Щоправда, це не поодинокий випадок. На таку ж проблему зі школою скаржаться і мешканці села Вири, Сарненського району.

Відтак, людям увірвався терпець, і вони приїхали на чергову сесію обласної ради. Тут депутати все ж вирішили внести деякі зміни у порядок денний. Зокрема, один з них стосувався державної підтримки мережі закладів освіти.

Крім того, депутати обрали керівників восьми закладів і підприємств обласної ради. Так, проголосувавши депутати обрали начальника комунального підприємства «Управління майновим комплексом». Ним став депутат обласної ради Андрій Пехотін. За нього проголосували 45 депутатів.

Питання фінансування будівництва навчальних закладів депутати вирішували 4 години. Та все ж дійшли до спільного висновку. З ДФРР на будівництво школи в селі Борбин Дубенського району спрямують 17 млн грн. На школу в с. Цепцевичі Сарненського району передбачили 15 з половиною млн державних коштів, додали 2 млн грн і з обласного бюджету.

Так чи інакше, на Рівненщині одна з найбільших потреб – 12 шкіл. Для їх завершення необхідно більше мільярда гривень. Та педагогам, напевне, доведеться приїжджати на кожне сесійне засідання, як у випадку з Цепцевичами - щоб достукатися до влади. 

Читайте також: У Костополі власниця турагенції підробляла довідки на COVID-19