У Рівному на базі освітньо-культурного Гончаренко центру триває виставка робіт Марини Усенко, талановитої художниці і скульпторки, дівчинки з аутизмом. Відвідати виставку можуть всі охочі — за місяць з творчістю юної мисткині познайомилися сотні рівнян.

Як зазначають організатори виставки, 16-річна рівнянка Марина Усенко має важкий діагноз — аутизм. Однак це не заважає їй займатися улюбленою справою: дівчинка вже більше восьми років займається ліпленням фігурок з пластиліну та полімерної глини.

«Попри те, що Марина вже є самодостатньою мисткинею, вона продовжує розвиватися і відвідує курс «Пластилінові історії», які в освітньо-культурному просторі викладає художник і декоратор театру ляльок Олексій Михайлов. Ми відкрили виставку робіт Марини місяць тому — і за цей час з талантом дівчинки познайомилися більше сотні людей з Рівного. Її роботами захоплюються, вони надихають», — ділиться директорка простору Руслана Броновицька.

Відвідати виставку можна з понеділка по суботу з 10:00 до 19:00 за адресою вул. Кавказька, 2/1 (Гончаренко центр Рівне).