Частина депутатів міської ради вважає, що він є протиправним. Бо у рекреаційній зоні побудують багатоповерхівки. Тому подали позов до суду щоб скасувати цей план. Втім інша частина депутатів вважає, що він є доцільним. Тому і підтримали його. Продовжить Ольга Мосійчук.

Це засідання сесії міської ради 27 лютого 2020 року. На ньому упродовж годити депутати дискутують перед тим як проголосувати за питання про затвердження детального плану території правого берега озера Басів Кут. Частина депутатів та мешканці Басового Кута проти, решта наполягає на його необхідності. Посилаючись на те, що він допоможе впорядкувати усе, що там розташоване.

Зрештою 24 депутати підтримують це питання. А ті хто виступав проти подають до суду. Щоб визнати це рішення протиправним.

На чому спершу й акцентували увагу депутати, оскільки відходи мешканців Басового Кута потрапляють в озеро.

Але щоб навіть відстояти свою позицію, міська рада на судові засідання ходить неохоче.

В чому позивачі необхідності не вбачають. Оскільки міська рада є юридичною особою та має цілий штат юристів. То ж бодай хтось до суду прийти таки міг би.

І зважаючи на те, що позов подали ще влітку 2020 року, справу позивачі вважають за доцільне розглядати у такому складі як вони є сьогодні.

Проти проведення судового засідання, лише представник відповідача. Який з поміж усіх відповідачів до суду прийшов один.

Вислухавши усіх присутніх, суддя прийняв рішення перенести судове засідання. І щоб відповідачі та інші сторони по справі нарешті знайшли час з'явитися до суду - призначив судові засідання відразу на кілька травневих дат.

Читайте також: Як борються із черговою "наливайкою" на околиці Рівного