Вже є перші учасники, які планують облаштувати територію однієї з шкіл міста. Йдеться про будівництво спортивного майданчику та тренажерів. Тож де, за кошти міського бюджету, можуть реалізувати ініціативи рівнян. Та чи є приклади успішного користування громадського бюджету, серед минулорічних учасників далі у сюжеті.

Ось так виглядає план спортивного майданчику, який є першим зареєстрованим проектом громадського бюджету в 2021 рокці. В разі якщо за нього проголосує громада, вже наступного року на місці ось цього поля, зявиться вже оновлене - з штучним покриттям та огорожею. Окрім нього директор ЗОШ № 16 , зареєстрував ще один проект - встановлення тренажерів на території школи.

За словами директора, займатись спортом на новому майданчику зможуть як учні, так і будь-хто із рівнян. Однак найбільше все ж зраділи б такій ініціативі школярі.

Проекти, які відносяться до категорії освітніх, подібні цьому, користуються популярністю, адже як правило за них голосує як громада району так і батьки учнів. Одним з подібних - побудова аналогічного спортивного майданчику вартістю в мільйон гривень на території школи під номером 13. Цей проект був реалізований наприкінці вересня 2020 року.

Автором даного проекту виступив учитель фізкультури. Каже тепер тут життя кипить - проводять не тільки уроки, а й цілі турніри.

Разом з полем, школа виграла відразу три проекти окрім цього. Було побудовано два тренажерні майданчики та встановлено освітлення. Директор каже, до фінансування з бюджету участі долучились і батьки, які разом з усіма небайдужими взялись облаштувати територію школи.

За категоріями проєкти ділять на великі та малі. Якщо на перші, виділяють до мільйону гривень, як ось на спортивний майданчик, то малі обмежуються фінансуванням до 250 тисяч гривень. Категорії проєктів різні - від інфраструктурних та комунальних - до освітніх та культурних. Проте найголовніше - це голоси рівнян, адже саме від них залежить те, чи буде реалізована та чи інша корисна для громади ініціатива.

Читайте також: 31 маршрут у Рівному: що не так?