Із таким проханням петицію на сайті міської ради зареєстрував Бондаренко Віталій Олексійович.

Рівнянин просить облаштувати наземний перехід в обласному центрі на прехресті вулиць Степана Дем'янчука, Степана Бандери та Данила Галицького. 

Підземний перехід на даному перехресті вже давно став занедбаним. Він є не зручний і небезпечний для всіх категорій громадян, в першу чергу для маломобільних людей (вагітні жінки, люди похилого віку, люди з інвалідністю, діти до 7-ми років). Це близько 30% від всіх пішоходів. Сходи знаходяться в аварійному стані, пандуси відсутні, пише Выталый Бондаренко.

 

Відомо, що рівненські архітектори Сергій Ковальчук та Андрій Шевчук провели  дослідження руху пішоходів на цьому перехресті. Згідно з даними дослідження за 1 годину перехрестя перетинають 1092 людини. З них 770 чоловік скористалися підземкою (71%) і 322 чоловіки “перебігли” поза переходом (29%).Цифри явно не на користь підземки.

Також підземний перехід робить перехрестя більш небезпечним, тому що: 

  1. незручність підземних переходів збільшує кількість безпосередніх переходів дороги пішоходами у невстановлених місцях над підземними переходами, що робить такі місця ще більш небезпечними та збільшує кількість ДТП;
  2. відсутність пішохідного трафіку сприяє підвищенню швидкості автомобілів;
  3. пішохідні переходи через закритий простір та обмежену видимість підвищують кримінальну небезпеку.

Спираючись на сучасний європейський досвід рівнянин пропонує облаштувати наземний перехід на даному перехресті. Зробити якісну розмітку і освітлення.

Голосування за петицію триватиме до 25 березня. Віддати свій голос можна тут. 

До теми:  

У Рівному хочуть ще одну зупинку громадського транспорту

У Рівному може з`явитися вулиця Народного Руху (ВІДЕО)