У Рівному заблукала дворічна дитина. Сталося це сьогодні, 15 квітня. Дівчинка загубила свою родину, яка в цей момент була у магазині. Дитину побачила перехожа та викликала поліцію. На щастя, з малечею все добре. Втім таких випадків дедалі більшає, кажуть у поліції. Найбільше, це стосується осіб ромської національності. Продовжить Яна Євтушок.

Близько 10 ранку, пані Тетяна йшла на роботу. Побачила розгублену малолітню дівчинку, яка стояла сама посеред вулиці та плакала. Їй було близько двох років . Жінка підійшла до дитини. Малеча була одягнена в одну кофтинку і мала при собі пакет із водою та хлібом.

Після виклику рівнянки, на місце прибули патрульні. Там же переконались, що дитина справді перебуває без батьків. Після чого правоохоронці опитали перехожих. Останні вказали, що бачили, як ця дитина знаходилась в компанії осіб ромської національності.

На щастя, цього разу все обійшлося та дитина знайшла свою родину. Втім, подібні випадки, коли малолітні розгулюють по вулицям без нагляду дорослих трапляються часто. Найбільше, це стосується осіб ромської національності. Адже їх, батьки змушують жебракувати.

Випадок жебракування помітили і ми. У районі автостанції Чайка, з-поміж авто ходила жінка, та просила у людей гроші. Крім того, водила із собою двох дітей. Ми спробували поспілкуватись з нею, втім жебрачка злякалась камеру і побігла.

Подібних випадків у Рівному багато. В службі у справах дітей додають, що притулку для ромів наразі в місті немає. А малолітні часто розгулюють вулицями самі. Єдиний вихід із ситуації - це притягувати їхніх батьків до відповідальності за скоєні правопорушення. Однак, поки рівняни даватимуть ромам кошти, вони все частіше сюди приїжджатимуть.

Читайте також: Як борються із черговою "наливайкою" на околиці Рівного