Обладнання, яке рятує дитяче життя з'явилося у Рівненській обласній дитячій лікарні. Три надсучасні кювези для глибоко недоношених діток вдалось придбати завдяки благодійникам. Ці інкубатори створюють ідеальні умови для позаутробного життя передчасно народженої дитини. Більше розкаже Катерина Савченко.

Надсучасні та надпотужні інкубатори для передчасно народжених діток з критично малою вагою вже допомагають медикам Рівненської обласної дитячої лікарні рятувати життя маленьких нетерплячок. Дитину, яка нині виходжують за допомогою нового кювеза після пологів в перинатальному центрі перевели в реанімацію новонароджених.

Тут щороку виходжують декілька сотень передчаснонароджених діток. У відділенні є 10 ліжкомісць. Найскладніше із малюками, котрі зявляються на світ із вагою від 500 грам до півтора кілограм. Для їхнього порятунку необхідне сучасне та дороговартісне обладнання, придбати яке за бюджетний кошт не завжди вдається.

Третій інкубатор знаходиться у сусідньому відділенні для передчасно народжених діток. Вони захищають дитину, підтримують необхідну вологість та температуру, сприяють розвитку усіх функцій та систем малюка. Не на словах знає про їх важливість і рівнянка Олена Гутнікова. Майже два роки тому на 32 тижні вагітності вона передчасно народила донечку вагою трохи більше півтора кілограма. Зараз красуня росте і радує батьків, однак тоді після народження малечу впродовж місяця виходжували у лікарняних стінах.

Три інкубатори вдалося придбати завдяки волонтерам. Напередодні нового року до них звернулися благодійники, котрі пожертвували чималу суму коштів.

Кювези виробництва японської фірми, її представники нині завершують навчання медперсоналу усім тонкощам користування.

Читайте також: Рівненські школярі масово читають реп