Сміття потрібно сортувати. Принаймні мінімально: окремо скло, пластик та папір. До таких нових, але важливих звичок варто привчатися з дитинства вирішили у Млинівській громаді. Тож встановили на території шкіл з 11-річним навчанням спеціальні комплекти баків для сортування сміття. Чи прижилася новація - далі?

Правильно розподіляти сміття варто вчитися змалку. Сам таке правило взяли на озброєння у Млинівській громаді. Тож вирішили оснастити спеціальними комплектами для роздільного збору сміття усі навчальні заклади.

Сподіваємося, що ця ідея приживеться і ми зможемо виховувати в дітей культуру поводження із сміттям не лише в стінах школи, а в цілому в житті, десь дома. Є вже такі ситуації коли діти приносять з дому поліетилен, для того щоб його кинути в ці урни для сміття, а не просто у смітник, - розповідає директор Млинівської ЗОШ №3 Сергій Яковець.

На території третьої школи контейнери встановили менше місяця тому. Але дітлахи вже добре знають правила, за якими потрібно сортувати сміття: скло, папір та пластик.

Дивіться також: чи "спокусяться" підприємці на низькі податки у Млинові? (ВІДЕО)

Ідею підтримали не лише діти, а й їх батьки. Головне, кажуть, аби дотримувався весь процес сортування сміття. У третій школі все лише починається.

Після наповнення баків ми його збираємо в окремі частини. Після збирання значної частини, ми зв'язуємось з комунальною службою, яка його пакує й вивозить на переробку чи утилізацію, - говорить завгосп Млинівської ЗОШ №3 Віктор Венгровський.

Загалом подібні комплекти баків для роздільного збору сміття з'явилися у 7 найбільших школах Млинівської ОТГ. Обійшовся один такий комплект близько 5 тисяч гривень.  

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber