Сьогодні іменини святкують Дарина, Софія, Маріанна, Дмитро, Макар, Ірина та Катерина.

ДАРИНА

У перекладі з древнеперсидского — переможниця, сильна, могутня.

Дівчинка Даша в дитинстві часто командує своїми однолітками в іграх. Вона тямущя, імпульсивна у вчинках. Може швидко навести порядок серед дітей і навіть побитися із забіяками. Не виносить самотності, любить галасливі і веселі ігри. Але Дарина проводить час не лише в забавах, а й багато допомагає матері у веденні домашнього господарства.

Вона привчена до організованості і наполегливості. Всі книги і зошити складені у порядку. Вчиться непогано, але довго сидіти за уроками не може, їй не вистачає посидючості та працьовитості. Виручає її природна кмітливість і гарна пам'ять. Однокласники побоюються її їдких зауважень. Вчителі бачать у ній помічницю, але громадською роботою займається без бажання і намагається ухилитися від неї.

Дарина добре шиє і в'яже, вміє зі смаком одягатися. Косметикою не зловживає. Найбільше їй підійде робота журналіста, психолога, страхового агента.

Вступаючи в шлюб, Дар'я вважає, що спільне життя має починатися «з нуля». Всі дошлюбні захоплення, романи, прихильності повинні бути викреслені. Для сімейного життя береться тільки те, що дозволить їй і чоловікові почувати себе щасливими. Дарина відразу починає ладити з усіма родичами чоловіка, запрошує їх у гості. Любить займатися домашнім господарством. Її пристрасть — це всілякі варення, соління та консервування. Береже самолюбство чоловіка і при сторонніх всіляко уникає робити йому критичні зауваження.

ПРИВІТАННЯ

З Днем Ангела тебе вітаю,
Та нехай твій Ангел тебе оберігає.
Стежку життя квітами барвистими посипає,
Мир, злагоду, любов дарує та в усьому допомагає.
Смійся, радій, будь коханою та від усього серця люби,
Бо так чудово, що на цій землі є така людина, як ти!

СОФІЯ

Ім'я має давньогрецьке походження й означає мудрість.

Маленька Софія - ніжна, добра дівчинка. У відносинах з незнайомими людьми соромлива й не відрізняється зайвою довірливістю. У той же час вона здатна виявити співчуття до слабкої й беззахисної істоти й надати посильну допомогу людині, що потрапила в скрутний стан. Товариші по службі особливо цінують у Софії сумлінність і лагідність. Вона гарний фахівець і швидко просувається по службовим сходам. Усього в житті домагається сама, не розраховуючи на допомогу. Софія делікатна, тому не завжди зможе перервати тривалу розмову, щоб не нанести людині образу. Вона завжди готова надати допомогу чужій дитині, що лишилась на час без догляду, буде доглядати за самотньою бабусею.

Софія - відмінний кулінар і їй вдається організувати застілля на найвищому рівні. Любить приймати гостей. Здатна зламати благополучне сімейне життя, якщо в житті зіштовхнеться із сильним любовним почуттям. Стежить за модою, але в одязі не допускає екстравагантності. З батьками чоловіка підтримує гарні стосунки.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел на іменини
Здійснить всі бажання,
Несе щастя щохвилини,
Успіх й процвітання.
Радістю життя вквітчає
І додасть здоров‘я,
Мудрістю благословляє,
Добром і любов‘ю!

МАРІАННА

Значення і походження імені: за однією з версій, ім'я походить від злиття двох імен - Марія та Анна, що означає «відкинута благодать» або «сумна грація». За іншою версією, Маріанна або Маріана є жіночою формою імені Маріан (Мар'ян), що в перекладі з латині означає «морський».

Вся енергетика імені Маріанна або Мар'яна просякнута пристрасністю і схильністю до душевного надриву. У дитинстві і в колі близьких, де вона ще не Маріанна, а Мар'янка, її імпульсивність може мати більш легкий вихід. Проте можливі шишки, пов'язані з гострим самолюбством і дуже емоційним характером, найчастіше змушують її вчитися тримати себе в руках. Але навіть якщо дитинство проходить в тепличних умовах, де на ексцентричні витівки Маріанни дивляться з розчуленням, у дорослому житті конфлікт все одно не уникнути.

Тут і криється головна небезпека, оскільки намагатися придушити емоції – це все одно що пальцем стримувати тиск у паровому котлі. Ще гірше, коли розпещена Маріанна навіть не намагається стримувати свої почуття, адже мало шансів, що люди навколо неї будуть володіти ангельським терпінням і дозволять безкарно ускладнювати собі життя конфліктами з нею. І той і інший варіант занадто далекі від поняття щастя, однак виправити ситуацію насправді не так вже й складно.

У спілкуванні з Мар'яною порада проста – більше довіряйте логіці і менше почуттям. Втім, притаманна їй пристрасність робить Маріанну чуйною і співчутливою людиною, правда, взявшись надати вам допомогу, вона вже може і не випустити вас з-під своєї опіки.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел життя твоє оберігає,
Біда нехай тебе не знає,
Хай горе від тебе біжить,
Друзі нехай не кривдять.
І що б усім ворогам на зло
Тобі завжди у всьому везло!

ДМИТРО

Походження цього імені пов'язане з ім'ям Деметри із древньої міфології. Це богиня землі й родючості.

Дмитро росте хворобливою дитиною. Він перехворіє самими різними хворобами, що позначиться на його нервовій системі. Він буде примхливим, вимогливим до навколишніх. У матері буде постійно шукати захисту й допомоги. З часом Дмитро позбувається дитячої примхливості, але спілкування з ним буде непростим. Він упертий, іноді може розлютитись. У той же час Дмитро розумний, наполегливий, не опускає руки у випадку невдачі. У колективі почуває себе вільно й легко орієнтується в новій обстановці. Найкраще просувається по службі, де потрібне вміння спілкуватися з людьми.

Дмитро любить комфортну обстановку, гарних жінок і самі різні задоволення. Як правило, ні в чому себе не обмежує. Дмитро легко захоплюється жінками, не випробовуючи при цьому ніяких нападів совісті відносно колишніх симпатій.

Часто вступає в повторний шлюб, але до дітей від попередніх шлюбів ставиться з любов'ю й продовжує піклуватися про них все своє життя. Любить випити, але сильної пристрасті до алкоголю не відчуває. Найбільшим авторитетом у житті Дмитра є його мати.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих

МАКАР

Це ім'я є у святцях, так називали багатьох хлопчиків, що народилися на Макарів день. У перекладі з давньогрецької означає: блаженний, щасливий.

Це здатні й разом з тим уперті діти з мінливим характером. Вони добрі, виконавчі й товариські, у них багато друзів, через які вони часто потрапляють у неприємні історії. Працьовиті й неконфліктні, завдяки цьому в основному й домагаються того, чого хочуть.

"Зимові" - більш замкнуті, вони "поборники прогресу", але мало кому вдається здійснити свою мрію. Під гарячу руку їм краще не потрапляти, щоправда, вони швидко відходять. Мовчуни, охотнее слухають інших.

Люблять, щоб у сім'ї було багато дітей, але часто перший шлюб буває невдалим. Макари - гарні майстри.

Успішно працюють мулярами, штукатурами, покрівельниками, ковалями, однак серед них є й музиканти, і педагоги, і воєначальники. Воліють працювати самостійно, без помічників.

Не квапляться з висновками й тому не допускають серйозних помилок. Гостинні, але самі ходити в гості не люблять.

Це ім'я відбулося від давньогрецького "макаріос" - "щасливий", і його власники повністю виправдують це значення. Їм з народження дається багато чого , про що інші мріють протягом довгих років. На жаль, не всі Макари здатні по достоїнству оцінити цей дарунок, тому він нерідко розтрачується впусту. У цей день всі віруючі поминають Макарія Єгипетського, або Олександрійського. Макарій Єгипетський не був знатного походження, замолоду він служив пастухом, а потім 60 років прожив у пустелі. На 40-му року життя рукоположений пресвітером, після чого чинив богослужіння серед численних учнів.

ПРИВІТАННЯ

В день Ангела бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я
І хай тебе оберігає Бог!

ІРИНА

Ім'я давньогрецького походження, означає "мир, спокій".

У дитячі роки Ірина самостійна й рішуча. Прагне більше перебувати в товаристві батька, ніж матері. Має гарні здібності, і навчання не жадає від її особливих зусиль. Здатна реально підходити до оцінки навколишньої її дійсності. Любить читати фантастичні романи й детективи, захоплюється спортом. Проливати сльози, співпереживаючи героям книги, ніколи не буде, тому що почуття сентиментальності їй не властиве, навпаки, у її характері присутня жорстокість. Після закінчення школи для Ірини важливим моментом у житті стає придбання спеціальності, а потім і професійний ріст. Відповідально підходить до виконання будь-якої роботи. Товариська, швидко встановлює контакт із незнайомими людьми. У компанії поводиться вільно, не відмовиться випити вина. Краще почуває себе серед чоловіків, у жіночому товаристві їй стає нудно.

Ірина - влюблива натура, але голови в захопленнях не втрачає, завжди прагне зберегти незалежність. До вибору чоловіка підходить ґрунтовно. Буде відданою, вірною дружиною й буде користуватися повагою чоловіка й дітей. У заміжжі Ірина ніколи не підкоряє повністю своє життя інтересам чоловіка й домівці. Професійна діяльність у її житті завжди відіграє істотну роль. Ірина вміє добре готувати, захоплюється модними системами виховання дітей.

ПРИВІТАННЯ

Імя дивовижне на світі існує,
І скажемо щиро-найкращим пасує.
І той,кому Бог це імя посилає,
В житті наче зіронька ясная сяє.
То ж хочу нині я тобі побажати
Тепло щирих друзів в житті відчувати,
Коханою бути,любов дарувати!
З Днем Ангела!!!

КАТЕРИНА

Ім'я походить від грецького слова "катаріос", що означає "чистий, непорочний".

Катерина, у розумінні більшості людей, викликає асоціації з "царським" ім'ям, з величавістю й владністю. Але в житті жінки, називані цим ім'ям, найчастіше нічого спільного з таким уявлення нема.

Катерина вже в дитинстві виділяється деякою своєрідністю. Вона любить робити запаси, проявляючи при цьому жадібність. Постарається потягти зі стола побільше цукерок і приховати їх у затишному місці, прибере до рук безпритульне яблуко. Самолюбна, важко переносить чиюсь перевагу. Прагне бути кращою в класі й спілкуватися намагається тільки з "вибраними". Добре справляється з роботою в будь-якому виді діяльності, особливої переваги якій-небудь професії не віддає.

Схильна вірити астральним прогнозам. Має нерішучий характер.

Біля Катерини постійно перебуває багато шанувальників, але заміж вона довго не виходить. Шукає людину, близьку їй по психологічному складі. Катерина відчуває внутрішнє занепокоєння й тривогу по самих незначних причинах, вона може робити непередбачені вчинки, і їй потрібен чоловік, що дав би їй почуття впевненості в собі. Господарськими справами займається по необхідності. Не завжди вдається правильно виховувати дітей.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.