Згоріло геть усе. У багатодітної родини кіборга із села Лінчин, що на Рівненщині, під час пожежі згорів будинок та усе майно. Одяг, документи, побутова техніка та заощадження. Нині родина із 9-ти чоловік тулиться у чужому двохкімнатному будинку, в якому їм дозволили перебувати пів року. Тож вони шукають кошти, аби до холодів встигнути побудувати нове житло.

Дерев'яна хата добровольця, кіборга, учасника Ато Віктора Свиридюка згоріла за лічені хвилини. Від полумя вдалося врятувати лише одну стіну будинку. Однак, жити тут неможливо. Пожежа сталася 29 квітня, вдома була дружина із сімома дітьми. Чоловік перебував в лікарні. Дим та полумя побачили сусіди, що проходили повз. Вони і допомогли жінці із дітьми врятуватися.

Віктор Свиридюк розповідає, лише одну добу прожили в відремонтованій хаті. Готувалися до свята.

Нині на господарстві залишився лише собака. Родина втратила геть усе. Побутова техніка, одяг, документи. Дружина із сімома дітьми нині відходять від шоку. Жінка не може стримати сліз.

Каже дуже вдячна односельчанам та небайдужим, котрі простягнули руку допомоги.

Тимчасово поселилися у двохкімнатному будинку брата Віктора. Він нині теж служить за контрактом на Сході. Однак за півроку має повернутися, тож родині потрібно відбудовувати своє помешкання. Знайти помешкання в селі ще той квест каже місцевий староста. Тож допомагають як можуть.

Поруч згорілого нині будинку, з минулого року чоловік почав будувати літню кухню. Це все, що вціліло. Нині,щоб відновити житло до холодів, Віктор не знає куди бігти. Має постійну роботу, однак цих заробітків не вистачить.

Тож кіборг, який боронив наш спокій на Сході країни, просить допомоги відновити житло, аби він і його родина не опинилися під відкритим небом.Катерина Савченко, Олександр Бойко, Новини Рівного

Читайте також: Пішла святити паску і додому не повернулась: на Рівненщині продовжують шукати зниклу пенсіонерку