Фото ілюстративне
Протягом року спеціалісти лабораторного центру обстежили понад 780 навчально-виховних установ Рівненської області щодо забезпечення їх якісною водою.

За результатами проведених досліджень встановлено, що майже у кожному третьому навчально - виховному закладі зареєстровані відхилення якості питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

Основна невідповідність за санітарно-хімічними показниками виявлялась за вмістом заліза загального, жорсткості та каламутності у закладах Сарненського, Володимирецького, Березнівського, Гощанського, Дубровицького, Зарічненського, Костопільського та Корецького районів.


Зафіксовано також перевищення вмісту нітратів у воді 12-ти загальноосвітніх навчальних закладів області.

Невідповідність питної води за мікробіологічними показниками виявлено у 245 з 788 лабораторно обстежених навчально-виховних закладів. Такі невідповідності реєструвались у закладах Володимирецького, Гощанського, Корецького, Костопільського, Острозького, Рівне нського та Сарненського районів.

Найвищий показник невідповідності якості питної води за мікробіологічними показниками спостерігався в Гощанському, Володимирецькому, Костопільському, Острозькому, Сарненському районах.


Серед всіх лабораторно обстежених дитячих та підліткових установ області негативні результати реєструвались в 34% дошкільних навчальних, 35% інтернатних та 43% загальноосвітніх навчальних закладах. 

Про це інформує Рівне нський обласний лабораторний центр.

Дивіться також: 

На Рівне нщині зменшується кількість захворюваних на Грип та ГРВІ (ВІДЕО)