День Поля у полях. Традиційний для Рівненщини захід цьогоріч провели на Гощанщині. Його присвятили органічному сільськогосподарському виробництву. Воно затратне, потребує чималого технічного ресурсу та більш значної кількості працівників. Чому цей сектор не надто активно розвивається у області та хто у вирощенні органічних культур вже зробив прорив - далі у сюжеті.

У полях Рівненщини триває посівна - гаряча пора для аграріїв. Весна виявилась пізньої та затяжною, нині у селі Русивель працівники товариства "Дедденс Агро" сіють кукурудзу та сою. Вирощують органічну продукцію.

Загалом на майже 6 тисячах гектарах землі підприємство вирощує гречку, ячмінь, овес, жито, пшеницю, сою, ріпак, кукурудзу, полуницю та малину. Підживлюють землю виключно сертифікованим компостом.

Органічним виробництвом підприємство займається з 2013 року, чи не щороку збільшується кількість посівних площ, продукуючи більшу кількість якісної та екологічно чистої продукції. Однак, не усі аграрії готові працювати у цьому секторі. Чималих капіталовкладень та значного людського ресурсу потребує вирощування органічних культур. І на відміну від моделей європейських країн, більшість витрат лягає на плечі самого виробництва.

На Рівненщині підприєсмтво Дедденс Агро є найбільшим, що вирощує органічну продукцію. Тож не дивно, що переймати досвід до них приїздять аграрії, представники територіальних громад. Обласна та державна влада робить перші кроки, аби популяризовувати та підтримувати таких аграрів, розробляють програми підтримки.

В День поля, тут зібрались і народні депутати, серед них і Віктор М'ялик, котрий переконаний, здорове майбутнє за органічною продукцією.

Віктор М'ялик переконує політична партія "За майбутнє" виступає за сильну і здорову Україну. А одним із кроків для цього є вирощування органічної, екологічно чистої продукції.

Читайте також: Історична база даних Рівного не працює