Історична база даних міста не працює. Мова йде про сайт та мобільний додаток, які створили декілька років тому в рамках громадського бюджету. Тоді, аби популяризувати історико-культурну спадщину Рівного, по місту встановили вказівні знаки, інформаційні стенди, буклети та створили туристичні маршрути. Проте, сайт та додаток, де зберігається уся ця зібрана інформація повноцінно не працює. В чому проблема, з'ясовував Ілля Томашевський.

Від мамонтів до Рівного. Це назва проекту, який переміг кілька років тому на громадському бюджеті. Він передбачав встановлення у Рівному вказівників, інформаційних стендів та сайт, де зберігалася уся інформація.

Загалом в Рівному встановили близько 150-ти інформаційних стеднів, які коротко розповідають про історичну пам'ятку. А за QR-кодом на цих стендах, можна отримати більше інформації.

На реалізацію проекту виділили трохи більше 800 тисяч гривень. Проте, зараз сайт та мобільний додаток не працюють. При переході за посиланням у рівнян вибиває помилку. Автор проекту зауважує, що реалізація ідеї була покладена на управління культури і туризму, але припускає, чому ж могли виникнути неполадки.

Для подальшої роботи сайту, потрібно орієнтовно дві тисчі гривень в рік. Проте, за два роки після реалізації проекту, управління культури і туризму так і не знайшло фахівців та інвесторів, які б могли забезпечити повноцінну роботу.

До початку літа екса-начальник пообіцяв вирішити проблему. На разі, за його словами, тривають пошуки фахових спеціалістів та інвесторів, які могли б оплачувати символічну сумму для продовження існування перспективного проекту. На словах зрозуміло, а на ділі буде видно.

Читайте також: День матері: У Рівному привітали мам, чиї сини загинули в АТО