З великою надією на одужання. Олександр Лtгкий із Рівненщина потребує допомоги. Декілька місяців тому у нього виявили лімфобластну лімфому, лейкемію ІІІ стадії. Простими словами рак крові. Зараз хлопець завершив третій курс хіміотерапіїї. Попереду ще один. Крім того хлопець готується до трансплантації кісткового мозку.

Вона завжди тримає його за руку та підтримує. Це Юлія та Олександр. Декілька місяців тому у хлопця виявили серйозне захворювання рак крові. Сталося все раптово, розповідає Олександр. Ніяких суттєвих погіршень із здоров'ям не відчував.

Звернувся до лікаря із тим, що боліло горло. Пішов на Мірющенка сказали, що може ангіна. Приписали ліки, але вони не допомогли. Прийшов через декілька днів і побачили, що на горлі збільшені лімфовузли. 

Після чого хлопець пройшов ще декілька обстежень у Рівному, а потім у Києві, де і поставили остаточний діагноз - лімфобластна лімфома, лейкемія ІІІ стадії. Відразу після цього Олександр розпочав лікування. Пройшов три курси хіміотерапії. Попереду ще один.

Неходжкісна лімфобластна лімфома, це досить злоякісне захворювання, тому воно лікується не просто курсми хіміотерапії, а високодозовими курсами хіміотерапії. На цей курс хіміотерапії препарати, які потрібні по цій хворобі, саме хіміопрепарати у нас є. Він буде забезпечений цим безкоштовно, - розповіла лікар гематолог РОКЛ Світлана Дирда.

Однак, крім цього, потрібні кошти на інші медпрепарати. За три місяці на лікування Олександр витратив близько 130 тисяч гривень. Попереду набагато більші і непідйомні для хлопця суми. Лікарі радять йому трансплантацію кісткового мозку. Знайшли клініку в Туреччині.

Сама трансплантація коштує 126,200 тисяч доларів. Всі курси хіміотерапії ми проходили тут, бо у нас коштів не було таких. Будемо чекати якоїсь допомоги і на кінець вересня нам уже потрібні ці кошти, бо він проходить останній курс, а там не можна робити перерву.

Незважаючи на проблеми, молода пара намагається в усьому знаходити позитив та не втрачають надію.

Ми дуже часто стали гуляти, ми радіємо будь якій дрібниці. Звичайно було страшно. Страшно усвідомлювати те, що життя близької тобі людини залежить від грошей, яких у тебе немає.

Юлія та Олександр сподіваються на допомогу небайдужих. Адже коштів у них на таке дороговартісне лікування немає.

Картка Ощадбанку 5167 8020 0887 5418 Легкий Олександр Валентинович  

Читайте щеАрсен Цицик потребує допомоги у довготривалому лікуванні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber