Відео, на якому сміття із трьох контейнерів для роздільного збору, викидають у одну машину викликало чимало обурення у рівнян. Чому ж розсортований непотріб знову опинився в одній купі?

 Цими вихідними мережу взірвало відео, на якому видно, що сміття з трьох контейнерів для роздільного збору скидають у одну вантажівку.

Авторка відео Оля Кузьмич, яка розмістила його у групі Вилка Мікс Рівне , підписала допис отак:

"Сортуєте сміття на Лебединці? Молодці! Ваша совість чиста????
А от загрібають все в одну машину????
А я ще дитині розказую що в який ящик викидати??????"

А за кілька годин після публікації відео авторка вже у себе на сторінці додала:

"Так, це я автор посту на Вилці???? Рівняни мене зрозуміють????
А тим панам, які мені телефонують і розказують, що вони потім сортують те сміття, то скажу таке: поставте один загальний контейнер, а далі сортуйте його скільки Вам буде наснаги та коштів????"

Попри це заступник начальника Рівне нського управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк відзначає: так сталося, бо сміття у баках не було відсортоване.

- Справа в тому, що наші громадяни не дотримуються цього роздільного збору сміття, а кидають що попало. Ящики, хоч і стоять різнокольорові, написано що і куди кидати, а кидають все підряд, кому як заманеться. Тому там воно по суті не було роздільним. Через це і були змушені грузити в одну машину, - зазначив Володимир Лапюк.

Ці контейнери встановили в обласному центрі у серпні минулого року. До слова, у Рівному є 5 локацій, де розміщені подібні ящики. Це майдан Незалежності, Чайчина алея, Лебединка, залізничний вокзал та парк "Хімік" на Ювілейному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОТГ Рівне нщини заткнули за пояс Рівне - відмовилися від вивозу сміття містом (ВІДЕО)

Варто нагадати, що вартість одного контейнера - майже 18 тисяч гривень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber