Самі собі господарі. У Шпанівській ОТГ за пояс заткнули місто Рівне. Купили сміттєвоз. Та, кажуть, такий, що місто позаздрило б. Бо обслуговувати можуть втричі швидше і вивозити непотребу зі сміттєвих баків - вдвічі більше. Детальніше дивіться у сюжеті.

Олександр Бугайчук - віднедавна водій ось цього сміттєвоза. Розповідає, що й до чого у цій комунальній обновці.

А це - більше 60 контейнерів сміття за раз. Відтак, працюють - швидше, вивозять - більше.

У Шпанівській ОТГ кажуть, на всю округу такий один, і навіть - на цілу область. Купили - за рахунок екологічного податку. Його територіальній громаді сплачує КАТП-1728 за розміщення та експлуатацію сміттєвого полігону на землях ОТГ. Гроші вдалося назбирати за 3 роки.

Купили сміттєвоз - знизили тариф за вивіз сміття. До 12 гривень 25 копійок з людини. І вивозять сміття не лише у Шпанівській, а й у сусідніх ОТГ. Тут за полуги з вивозу сміття платять...

Читайте ще: у Рівне нському районі збудують крематорій?

Щоб випорожнити один контейнер старого зразка, потрібно додатково два працівники, ось такий трос, і трохи пововтузитися. Бо те, що мало бути автоматично, за мінімуму людського втручання, відбувається так...

А от якби нарешті встановили євроконтейнери було б, каже Олександр Бугайчук...

А от встановлювати євроконтейнери чи ні - це рішення кожної громади окремо. У Великоомелянській сільській раді кажуть - до кінця цього року будуть і в них.

До слова, наразі сміттєвоз окрім Шпанівської ОТГ та Великоомелянської сільської ради обслуговує ще дві територіальні громади: Дядьковицьку і частину Корнинської. А також веде перемовини про співпрацю із Білокриницькою ОТГ.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber