Зробити це можна буде в рамках акції з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, яка пройде сьогодні, 26 липня, з 13.00 до 15.00 в Парку молоді («Лебединка»).

Окрім цього, рівняни зможуть отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників, ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

Акцію організовують РОБФ «Наше Майбутнє» спільно з Рівне нським центром громадського здоров’я та за підтримки Альянсу громадського здоров’я.

Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами традиційно відзначається у всьому світі щороку 28 липня.

Довідково:

У світі понад 71 млн. людей інфіковані гепатитом С і з них не менше 1,5 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знають про своє захворювання, оскільки у 80% захворювання протікає безсимптомно. Одним з пріоритетних напрямків діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатитуС в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. З 2015 року саме за підтримки Альянсу перші декілька сотень хворих на вірусний гепатит С в Україні вперше почали отримувати безкоштовно сучасне лікування, після чого аналогічні лікарські препарати почали закуповуватися МОЗ України за кошти державного бюджету.

За матеріалами сайту Рівне нської обласної державної адміністрації. 

Дивіться також: Як рівнянам запобігти гепатиту

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber