Ліки, які можуть вбити. Міністерство Охорони Здоров'я України закупило препарати для підтримки життя людей, у яких є донорські органи. Однак, пацієнти запевняють, ці ліки не оригінальні, тому їх вживання може мати летальні наслідки. Однак, у Рівненському міському управлінні охорони здоров'я переконують, це є ідентичний аналог препаратів, які пацієнти вживали раніше. Тож, чи дійшли згоди обурені рівняни з профільним управлінням, дивіться далі у сюжеті.

Аргументуючи це тим, що наша присутність буде погано впливати на хід засідання.

Дві години тривало засідання. Присутні на ньому люди нам розповіли, що звинувачують Міністерство Охорони Здоров'я України, у тому, що вони закупили не оригінальні ліки для підтримки життя людей з донорським органом. Кажуть, їхні лікарі заборонили міняти препарат, адже трансплантований орган може погано зреагувати і можливе його відторгнення. До прикладу, чоловік рівнянки Людмили живе із донорською ниркою. Спеціальні ліки приймає понад 20 років і жодних зауважень до нього не має. А щоб перейти на інше, потрібна спеціальна процедура. До слова, її прийдеться робити за власний кошт, а це не малі гроші.

А якщо не зробити таку процедуру і перейти на новий препарат, донорський орган може погано зреагувати. А робити ще одну пересадку дуже дорого, ця сума не підйомна для рівнянина Ярослава Тимощука. Чоловік, уже шість років живе не зі своїм серцем.

Пропоновані ліки будуть завезені в Україну з Білорусі. Представник компанії, яка виготовляє їх переконує, вони є аналогом тих препаратів, які звикли приймати пацієнти, та ще й дешевші.

Та люди категорично відмовляються приймати пропоновані ліки, аргументуючи це так ....

Вважає, найкраще вирішення цієї проблеми - з Рівне нської міської або ж обласної ради виділити кошти на закупівлю необхідних препаратів. Однак, у профільному управлінні мають свої аргументи.

Обурені цим фактом люди кажуть, найблищим часом планують написати звернення до МОЗУ з проханням не переводити їх на інші ліки. У разі отримання негативної відповіді будуть позиватися до Європейського суду зі справ людини. Додамо, у Рівне нській області є 36 людей із донорськими органами.
 

Дивіться ще: 

У рівненському пологовому будинку виходжують дівчинку, яку покинула мама (ВІДЕО)