Консилер для лиця - незамінний елемент жіночої косметички. Атрибут дозволяє парою штрихів приховати сліди безсонної ночі, роздратування, почервоніння, судинну сіточку, розширені пори і інші малопривабливі особливості шкіри. Сучасний засіб насамперед підходить для нормальної шкіри,для якої потрібно локальна корекція подразнень, почервоніння, синців, невеликих подряпин, висипань, маленьких гладких шрамів.

Навіщо потрібен консилер 


Незважаючи на пристойний асортимент косметики на полицях і стелажах магазинів, широку рекламу і поради професійних косметологів та майстрів візажу, багато дівчат не можуть з упевненістю сказати, для чого потрібен консилер. Одні вважають, що йому під силу лише мінімальна корекція темних кіл навколо очей, інші готові замінити і коректор, і тональний крем, і пудру, і рум'яна відразу. А його реальне завдання - приховувати дрібні за площею вади і великі недоліки: неглибокі мімічні зморшки, розширені пори, пігментні плями, вугровий висип, окремі прищі, судинну сітку, видимі сині вени.

Види консилерів і особливості їх нанесення 


Сучасна косметична індустрія пропонує продукти різної текстури. Вибір строго індивідуальний і залежить від того, як часто і з якою метою жінка планує користуватися консилером для обличчя.

Консилер олівець

Номер один, коли потрібна точкова корекція: заховати прищ, подряпину, веснянки, невелике пігментну пляму. Олівець повинен бути гостро заточений. Щоб візуально ліквідувати ваду, їм зафарбовують потрібну ділянку, а через півхвилини акуратно розтушовують спонжем. Олівець зручний і коли хочеться змінити контур губ або візуально збільшити очі - досить акуратно промальовувати контур губок або підвести нижню повіку.

Кремовий консилер

Це більш важка артилерія. Маскувальниками зручно ховати темні синці в районі перенісся, великі ділянки пігментації. Продукт, як і кремовий коректор, оптимальний для власниць нормальної, комбінованої і сухої шкіри. Якщо вона жирна, є ризик появи неприємного блиску. Врятувати макіяж допоможе шар пудри.

Рідкий консилер

Рідка текстура універсальна. Вона рівномірно лягає на будь-яку поверхню, легка, не закупорює пори і не створює ефекту маски. Можна тонувати прищі, зморшки, прибирати «очі панди».
Існує кілька різновидів, які після висихання дають різний ефект. Сатиновий виглядає найприродніше і незамінний для оформлення макіяжу в стилі нюд. Матовий - найстійкіший: виконаний з його допомогою макіяж НЕ з'їде і не «попливе» до кінця дня. Зі світловідбиваючими частинками зазвичай вибирають дами, які особливу увагу приділяють зоні навколо очей. Така косметика ховає недосконалості шкіри і робить погляд свіжим і сяючим.

Консилер стик 


Зовнішнім виглядом нагадує помаду. Візажисти рекомендують його жінкам, у яких нормальна, суха або ніжна чутлива шкіра, схильна до подразнень. Для жирної стик не підійде: щільний за текстурою, він закупорює пори, що може обернутися для проблемної шкіри непередбаченої катастрофою. Наносити засіб зручно, але не всі дефекти воно зможе згладити. З ліквідацією почервоніння, легкої пігментації або мініатюрного згладженого шраму впорається, а для візуального усунення акне, вугрової висипки не підійде: горбиста поверхня стане помітна ще сильніше.

Сухий консилер

Пудровая косметика - справжня знахідка для дам з жирною шкірою. Сухий консилер для особи чудово маскує недосконалості шкіри, усуваючи при цьому жирний блиск. Єдиний його недолік - неефективність при використанні в області очей. Пудровая текстура виправить тон лиця, але зробить небажаний акцент на зморшках, що неминуче додасть жінці кілька років.