Яким має бути сніданок? Ситним та корисним чи швидким та смачним? Переставляючи вранці сигнал будильника на десять, а потім ще на п’ять хвилин вперед, про сніданок ми згадуємо в останній момент. Як поспішаючи приготувати корисний сніданок швидко, читайте далі.

Фруктовий салат

Іще один варіант того, що можна приготувати на сніданок швидко і просто. Рецепт страви варіюється й залежить від розмаїття фруктів, наявних у вашому холодильнику. Треба лише знати способи їх нарізки та співвідношення.

Для порції салату досить апельсина, сливи, 2 волоських горіхів, 10 виноградин, половинки банана та яблука. Часточки апельсина відокремлюють і нарізають на 3–4 шматочки, банан — кружечками, яблуко — кубиками. Сливу ділять на 4–8 частин залежно від розміру. Виноград бажано брати без кісточок і використовувати цілим.

Нарізані фрукти та подрібнені горіхи складають в миску, додають столову ложку вівсяних пластівців, половину столової ложки соку лимона. Добре перемішують, поливають чайною ложкою меду — і смачний сніданок на швидку руку готовий!

Яблуко, запечене з корицею

Додайте до дрібно нарізаного або натертого яблука мюслі і трохи кориці. Поставте на 2 хвилини в мікрохвильову піч – і сніданок готовий! Такий рецепт сніданку дуже корисний для здоров’я, а кориця надасть йому особливого пряного аромату. 

Шакшука

Шакшука — це єврейський омлет, традиційне блюдо Ізраїлю. Шакшука як сніданок все ж більше варіант для вихідного дня, адже сюди входить часник.

Складові:

  • Яйця – 4 шт
  • Томати у власному соку – 4 шт
  • Гострий перець – 1/2 шт

У сковороді розігріваємо олію і злегка обсмажуємо часник і гострий перець. Коли виявиться аромат, додаємо зіру і томати. Готуємо 10 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.

Омлет

Іще одна класична вранішня страва, яка ніколи не набридає. Вмикаємо духову шафу на 180 °C й нумо готувати. Розбиваємо в миску шість яєць, додаємо до них 200 г сметани, 100 мл нежирних вершків, дрібку солі, нашатковану зелень, мускатний горіх. Усе це ретельно перемішуємо. Додаємо 60 г натертого твердого сиру. Суміш виливаємо в змащену олією або вершковим маслом глибоку пательню, ставимо в духовку на 20 хвилин. Урізноманітнити омлет можна, додавши в нього відварне м’ясо, шинку або овочі.

Пшоняна каша з медом або джемом

Візьміть 1 склянку пшона, 500 мл молока, 1 ст. л. вершкового масла, цукор, сіль за смаком. Варити 30 хвилин на повільному вогні, помішуючи. В кінці додати вершкове масло, сіль, цукор. Подавати з джемом, варенням, медом.

Оладки з ковбасою, сиром і зеленню

Не знаєте, що приготувати на сніданок чоловікові перед роботою? Візьміть на озброєння цей простий і швидкий рецепт. У звичайне (але не солодке) тісто для оладок покладіть тертий сир та дрібно нарізану ковбасу, не пошкодуйте також кропу і петрушки. Перемішайте і швидко обсмажте.

Гранола

Найпростіший сніданок — гранола. Залежно від інгредієнтів для приготування самого снеку потрібно близько години. Але зробити його можна заздалегідь — гранола зберігається впродовж двох тижнів.

Для її приготування подрібнюють по 50 г ретельно вимитих сухофруктів: інжиру, журавлини, чорносливу, фініків, кураги, родзинок. В окремому посуді змішують 800 г вівсяних пластівців зі столовою ложкою меду, чайною ложкою кунжуту, 50 г подрібнених горіхів і 200 г тертих яблук. Для аромату можна додати корицю або імбир.

Потім дві суміші з’єднують, ретельно вимішують і викладають на змащене олією деко, формуючи снеки у вигляді «ковбаскок» або надаючи їм іншої конфігурації. Випікають гранолу в духовій шафі за температури 150 °C. Приблизно через 40–50 хвилин деко виймають. Остиглу страву ламають на шматочки, складають для зберігання.

Вранці достатньо з’їсти невелику кількість граноли з кисломолочним напоєм, чаєм або кавою. Вийде смачний і ситний сніданок.

Вівсянка в банці

Здоровий і швидкий сніданок можна приготувати з вечора. У скляну банку складаємо вівсянку, йогурт або молоко, будь-які ягоди, фрукти. Відправляємо в холодильник. Таку страву можна захопити з собою і на обід. А також корисно знати, що в холодильнику така вівсянка може зберігається до трьох діб. Смачний та швидкий сніданок або обід готовий.

Яйця, запечені в авокадо

  • Авокадо 2 шт
  • Яйця 4 шт
  • Зелена цибуля за смаком
  • Як приготувати яйця, запечені в авокадо

Розрізаємо авокадо на половинки і видаляємо кісточки. Ложкою видаляємо трохи м’якоті з центру кожної половинки авокадо, щоб яйце повністю помістилося. Викладаємо авокадо в сковороду без ручки або форму для випічки (краще якщо плоди будуть щільно стикатися один з одним).

У кожну половинку розбиваємо по одному яйцю. Зверху посипаємо сіллю і сумішшю перців або трав. Нагріваємо духовку до 210 ° С. Випікаємо авокадо з яйцями приблизно 15-20 хвилин. Дістаємо з духовки, посипаємо зеленою цибулею і подаємо.

Яєчні білки зі шпинатом у мікрохвильовці

Візьміть 3 яєчні білки, додайте до них 1/2 склянки размороженого шпинату, посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте в мікрохвильовій печі 2 хвилини. Якщо на гарнір подати відварну картоплю, то сніданок вийде більш ситним.

Читайте також: швидкі рецепти: як приготувати смачну вечерю за 20 хвилин