З десяток пігулок вдень та тривале лікування. Маленька Даринка з Рівного потребує допомоги. Біологічна мати покинула малечу ще в пологовому. А в п'ять місяців лікарі виявили, що дівчинка ВІЛ-інфікована. З того часу вона постійно перебуває на лікуванні.

Вона завжди посміхається і мріє бути здоровою. Даринці шість років, вона як і всі діти, любить гратися та бешкетувати на подвір'ї.

У мене є друзі Аня, Настя і Софійка. Коли на дворику граємося

Даринку ще у пологовому будинку залишила біологічна мама. Та відразу під опіку її взяла пані Олена. До трьох місяців дівчинка була здоровою, однак після планового медогляду у дитини лікарі виявили чимало недуг. Два тижні Даринка перебувала в обласній лікарні, після чого відправили до столиці на обстеження.

У Києві стабілізували її стан два місяці вживали дуже серйозні препарати лікарі не могли зрозуміти чого, адже спочатку аналізи були добрі по підозрі на ВІЛ. Але потім перездали аналізи і виявили, що в неї вірус імуно-дефіциту і він спрогресував на останню стадію

Пані Олена розповідає, вірус імунодефіциту подавив імунну систему дитини, через що Даринка постійно хворіє.

Вона взагалі не може боротися із вірусами й інфекціями, якщо хтось чіхнув у неї воно відразу проявляється запаленням легень, бронхітами, носоглотка у нас взагалі проблемна. У нас всі інфекції потрапляють через носоглотку.

Найчастіше дівчинка хворіє з жовтня по травень. Зараз їде до столиці на лікування.

У нас дуже багато іде на аналізи. У нас держава взагалі це не перекриває і дуже багато лабораторій, які аналізи роблять у приватних клініках . Стабільної суми немає , один місяць їй краще, другий місяць їй гірше стає відповідно призначаються інші аналізи , кров тяне дуже багато.

На лікування родина витрачає від 3 до 10 тисяч гривень в місяць. З вересня 2018 року, кошти допомагають збирати і благодійна організація, бо самостійно сім'я подужати не може.

Мама звертається до нас за тими препаратами, які потрібні Даринці щодня. Крім основного лікування, основного захворювання. За цей час зібрані 60 тисяч гривень і вони фактично уже всі використані. Орієнтовно в місяць від 6 до 10 тисяч гривень використовуються на різноманітні препарати, які щодня потрібні дівчинці.

Допомогти Даринці може кожен, номер картки ви бачите зараз на своїх екранах. Адже вона також мріє бути здороовю і мати безтурботно дитинство.

Картка ПриватБанку 4731 2191 0516 5322 Олена Тоюнда 

Читайте щеАнна Грушовець із Зарічненщини потребує допомоги у лікуванні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber