Фото ілюстративне
Без грошей та медичних послуг. Міністерство охорони здоров'я припиняє фінансування тих пацієнтів, які не підписали декларацію із сімейним лікарем. А це означає, що такі громадяни зможуть отримати тільки невідкладну медичну допомогу. Такі нововведення мали запрацювати уже з 1 квітня. Чи дійсно це так дізнавалися Любов Данча.

 Більше 75 відсотків рівнян вже уклали договір з сімейним лікарем. Відтак, ці пацієнти тепер відносяться до зеленого списку. На кожного держава виділяє 360 гривень. Інші громадяни, які не підписали декларацію з лікарем входять до червоного списку. Останніх вже з 1 квітня МОЗ мало припинити фінансувати.

Остаточно вступити в дію проект повинен уже з 1 липня. Тоді, ті громадяни, які так і не укладуть договір будуть мати право тільки на невідкладну медичну допомогу.

Дивіться також: чи готові сільські школи Рівне нщини до нового харчування за Клопотенком? (ВІДЕО)

У таких пацієнтів, також можуть виникнути проблеми із записом не прийом. Адже, в першу чергу будуть обслуговувати тих, хто підписав договір із лікарем.

В гіршому випадку, пацієнт просто буде чекати в черзі, поки лікар прийме своїх пацієнтів. Самі ж рівняни такими нововведеннями не задоволені, кажуть медичну допомогу мають право отримати кожен.

Тому аби уникнути неприємностей у майбутньому, лікарі наголошують на тому аби громадяни не зволікали із вибром свого сімейного лікаря. Аби не залишитися без медичної допомоги.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber