фото ілюстративне
Для створення нового ЦНАПу у форматі "прозорого офісу" збираються добудувати приміщення на вулиці Драгоманова, 7.

На сайті Рівне нської міської ради опублікували перспективи розвитку міста на 2019-2021 роки. 

Серед них і створення ЦНАПу у форматі "Прозорий офіс" на вулиці Драгоманова, 7. Для цього мають завершити будівництво чотириповерхового приміщення за поліклінікою №2. У жовтні 2017 року розпорядженням Кабміну Рівне було включене до переліку міст обласного значення, яке мають намір забезпечити функціонування центрів надання адмінпослуг у форматі "прозорого офісу". 

Згідно проектної документації по перспективі розвитку міста Рівне по створенню нового ЦНАПу приміщення буде пристосоване для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. 

До слова, приміщення на Драгоманова, 7 у Рівному називають довгобудом. Ще за часів Радянського союзу тут планували робити приміщення поліклініки. Втім, вже у 2016 вирішили зробити офіс для управління праці та соцзахисту населення. Тоді ж у вересні Управління капітального будівництва у Рівне нській області оголосили тендер на, майже, 19 мільйонів гривень. 

Серед 7 претендентів перемога дісталась фірмі ТОВ "ЕЛІКОН", яка запропонувала одну з найдорожчих цін - понад 17 мільйонів. 

 

Втім, Прокуратура Рівне нської області встановила низку порушень вимог законодавства при проведенні процедури закупівлі за державні кошти робіт та послуг з добудови незавершеного будівництва. 

У прес-службі прокуратури повідомили, що замовником визнано переможцем учасника, який не виконав вимоги тендерної документації. Попри порушення було укладено договір на виконання робіт та послуг із визначенням їх вартості на суму понад 17 мільйонів гривень. 

З метою попередження незаконного використання коштів, прокуратура пред'явила позовну заяву о суду аби той визнав тендер - недійсним. Водночас інша сторона стверджувала, що прокуратура неправомірно звернулась до суду - втім суд не сприйняв до уваги це твердження, оскільки прокуратура вправі звернутись до суду за захистом інтересів держави. 

Втім, суд все-таки відмовив в позові прокуратури у повному обсязі. 

В укладеному договорі двох сторін: УКБ виконавчого комітету Рівне нської міської ради та ТОВ "ЕЛІКОН" було зазначено строки виконання робіт. Закінчення роботи повинно було закінчитись 1 серпня 2018 року. Проте додано, "в разі затримки отримання дозвільних документів строк закінчення виконання робіт переноситься на відповідний термін"

Крім того, згідно з договором - ТОВ "ЕЛІКОН" повинні були виконати наступні роботи: 

  • Підготовчі роботи;
  • Загальнобудівельні роботи;
  • Влаштування покрівлі;
  • Зовнішні мережі;
  • Електромонтажні роботи;
  • Внутрішні оздоблювальні роботи;
  • Демонтаж бетону, бетонні роботи по добудові;
  • Внутрішні мережі;
  • Оздоблення фасадів;
  • Монтаж опалення;
  • Благоустрій;
  • Монтаж ліфта

22 листопада УКБ звернулось до Господарчого суду Рівне нської області з позовом до ТОВ "ЕЛКОН" про зобов'язання виконати умови договору та стягнення коштів у сумі в понад 70 тисяч гривень, зазначаючи, що підрядник не використав повної суми та надано неправдиві акти виконаних робіт. 

В свою чергу від ТОВ "ЕЛІКОН" надійшла зустрічна заява, щодо стягнення коштів у сумі понад 890 тисяч гривень, заявляючи, що частина виконаних робіт була неоплачена. 

До цього часу справу не закрили. Наступний розгляд призначили на 17 січня 2019 року. 

Водночас, проектом перспективи розвитку міста Рівне на 2019-2021 рік, який опублікували на сайті міської ради передбачено: 

  • усунення дефектів та пошкоджень конструкцій;
  • перепланування внутрішнього простору будівлі;
  • добудову блоку зі сходової клітки та пасажирського ліфта

Гроші на цей проект планують залучити з державного та місцевого бюджетів. Орієнтована вартість проекту, який опублікували на сайті міської ради - 30 мільйонів гривень. Роботи планують завершити до кінця 2020 року. 

 Читайте також: 

"Друге дихання" для парку поблизу ПДМ?

Північна та південна: біля Рівного збудують дві дороги