Протягом трьох років, а саме 2019-2021, в планах розвитку збудувати дві дороги, які допоможуть розвантажити рух обласним центром.

Для того, щоб вивести значний поток транзитного транспорту за межі обласного центру та розвантажити вулиці міста, неподалік Рівного планують збудувати так звану Південну дорогу (Дубно-Луцьк)

Протяжність дороги становити трохи більше 12 кілометрів. Вартість проекту становить 430 мільйонів гривень. 

Буде також й Північна дорога по трасі Н - 22.

Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне , Н-25 Городище – Рівне - Старокостянтинів в напрямках на Київ, Луцьк та в зворотньому напрямку проходять по густо забудованих вулицях міста Рівне .

Виведення вантажного транспорту за межі Рівного допоможе не лише розвантажити вулиці міста, а й зберегти від руйнувань покриття вулиць, значно зменшити кількість ДТП, зменшити час перебування в дорозі пасажирів та водіїв, забезпечити розвиток супутньої інфраструктури, Також наявність об'їзної  сприятиме підвищенню безпеки руху та покращенню екологічної ситуації.

Відомо, що нова магістраль забезпечить проїзд транзитного транспорту з ділянки дороги М-06 Київ – Рівне в напрямку траси Н-22 в об’їзд міста, а також з траси Н-25 в напрямку траси Н-22.

У межах реалізації проекту збудують нову ділянку протяжністю 6 км, проведуть реконструкцію – 4 км та зроблять поточний середній ремонт існуючої дороги довжиною у 4,2 кілометри.

Загальна вартість проекту становить 600 мільйонів гривень. 

Дивіться ще: 

У Рівному планують побудувати підземний перехід через колію [ВІДЕО]